Peking olympialaiset 2022

Kaksi Suomen olympiajoukkueen jäsentä eristykseen – tilanne samankaltainen kuin Marko Anttilalla

Leijonavahti Jussi Olkinuora on oireettomana siirretty ambulanssilla koronaeristykseen.Kiinalaiset viranomaiset ovat asettaneet Leijonien maalivahdin Jussi Olkinuoran ja tiedottajan Petteri Hietasen eristykseen positiivisten koronavirustestien takia. Kaksikon tilanne on samankaltainen kuin jo viikonlopun ja maanantain eristyksessä viettäneen Marko Anttilan.

– Sekä Olkinuoralla että Hietasella on takana Suomessa hiljattain todennettu koronavirustartunta. Testitulokset muuttuivat ennen lähtöpäivää negatiivisiksi, ja he pääsivät matkustamaan Kiinaan ja ovat päässeet myös toimimaan Kiinassa, Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki sanoo.

– Samalla tavalla kuin Anttilalla, heidän muuttunut tilanteensa ja päätymisensä eristyshotelliin liittyy ct-arvojen heittelyyn. Lääketieteellisen ymmärryksemme mukaan he ovat täysin terveitä, eivätkä he ole aiheuttaneet tai aiheuttaisi muille tartuntariskiä.

Anttilan tilanteessa on tapahtunut käänne positiiviseen suuntaan, ja hänellä on mahdollisuus vapautua eristyksestä, jos tiistain testin ct-arvot eivät ole määritellyn rajan alapuolella. Olkinuoran ja Hietasen osalta tilannetta seurataan. Suomen joukkue jatkaa vaikuttamisyrityksiä käytäntöjen muuttamiseksi.

Turnaus alkaa torstaina

KHL:ssä Metallurg Magnitogorskissa pelaava Olkinuora oli Leijonien ykkösmaalivahti viime vuoden MM-kisoissa, joissa Suomi otti MM-hopeaa. Hän kuului myös Suomen MM-kultajoukkueeseen vuonna 2019.

Leijonien muut maalivahdit Pekingissä ovat Harri Säteri ja Frans Tuohimaa. Jokerien Janne Juvonen nimettiin aiemmin kotimaahan jääväksi varamaalivahdiksi.

Suomen miehet aloittavat olympiajääkiekon torstaina Slovakiaa vastaan. Muut lohkovastustajat ovat Ruotsi ja Latvia.

Lähde: Suomen Olympiakomitean tiedote

Vixi