Peking olympialaiset 2022

Joonas Kemppainen sivuun Leijonista koronatartunnan vuoksi – Leijonilla on Pekingin olympialaisissa viisi varapelaajaa

Joonas Kemppainen joutui jättämään Pekingin olympialaiset väliin koronavirustartunnan vuoksi.Eilen keskiviikkoiltana Leijonat matkusti Pekingin olympialaisiin ja joutuivat tekemään ennen lähtöä viime hetken kokonpanomuutoksia. Alkujaan kisakoneeseen oli nimetty Pietari SKA:n 33-vuotias Joonas Kemppainen, mutta hän joutuu jättämään talvikisat väliin koronavirustartunnan vuoksi, ja hänen tilalleen on nimettiin KHL:ssä Severstal Tsherepovetsin riveissä kiekkoileva Joonas Nättinen.

Myös Sveitsissä kiekkoileva hyökkääjä Toni Rajala jäi lennolta pois viime viikonloppuna tapahtuneen korona -altituksen takia. Rajalan on kuitenkin joukkueeseen mahdollisimman pian.

Leijonat ilmoitti, että maajoukkueella on kisoissa viisi varapelaajaa. Jokereista hyökkääjät Veli-Matti Savinen ja Teemu Turunen sekä puolustaja Tommi Kivistö. Heidän lisäksi Avangard Omskissa kiekkoileva puolustaja Oliwer Kaski. Varapelaajat harjoittelevat joukkueen kanssa mutta eivät majoitu kisakylään, vaan noin kuuden kilometrin päähän kisakylästä. Joukkueeseen nimettiin myös varamaalivahdiksi Jokereiden Janne Juvonen, mutta hän jää Suomeen.

”Kertoo paljon pelaajista”

Olympialaisiin viime hetkillä tehty poikkeussääntö mahdollistaa enintään kuuden varapelaajan ottamisen mukaan kiekkoturnaukseen. Varapelaajat voivat korvata turnauksen aikana koronaan sairastuneita tai loukkaantuneita pelaajia joko yksittäisessä tai useammassa ottelussa.

– Mietimme todella tarkasti, mitä teemme varapelaajien suhteen. Tästä on luonnollisesti käyty keskustelut jokaisen varapelaajan rooliin valitun kanssa, ja kun meille aukeni mahdollisuus varautua muutoksiin tällä tavalla, halusimme sen hyödyntää, maajoukkueen GM Jere Lehtinen kertoi tiedotteessa.

– Kertoo paljon pelaajista ja kiinnostuksesta maajoukkuetta ja olympialaisia kohtaan, että he ovat valmiita ottamaan roolin vastaan, vaikka takeita peleistä emme vielä voi antaa.

Leijonat aloittaa Pekingin lohkopelinsä ensi viikon torstaina Slovakiaa vastaan. Muut lohkovastustajat ovat Ruotsi ja Latvia.

JYP-kasvatteja on kisoissa Nättisen lisäksi jo aiemmin joukkueeseen nimetyt Harri Pesonen ja Sami Vatanen.

Vixi