Urheilu

O.J. Simpson on kuollut 76-vuotiaana

Yhdysvaltalaisnäyttelijä ja ex-jalkapalloilija O.J. Simpson on menehtynyt 76-vuotiaana.Yhdysvaltalaisnäyttelijä ja ex-jalkapalloilija Orenthal James ”O.J.” Simpson on kuollut pitkän syöpätaistelun jälkeen. Hän oli kuollessaan 76-vuotias.

Asiasta kertoivat Simpsonin lapset hänen X-tilillään tänään torstaina 11. huhtikuuta. Perheen julkaiseman lausunnon mukaan Simpson kuoli keskiviikkona lastensa ja lastenlastensa ympäröimänä. Perhe pyytää yksityisyyttä ja rauhaa surun aikana.

– Isämme Orenthal James Simpson joutui lopulta antautumaan taistelussaan syövän kanssa. Hän oli lastensa ja lastenlastensa ympäröimä, päivityksessä todetaan.

Juttu jatkuu Twitterin jälkeen.

Simpson loi maineikkaan uran amerikkalaisena jalkapalloilijana ja näyttelijänä. Hän teki viimeisen roolinsa Mies ja alaston ase 33 1/3: Viimeinen solvaus -elokuvassa vuonna 1994.

Simpson tunnetaan tapauksesta, jossa häntä syytettiin entisen vaimonsa Nicole Brown-Simpsonin ja tämän rakastajan Ron Goldmanin raa’asta murhista vuonna 1995.

Todisteista huolimatta Simpson todettiin aluksi syyttömäksi murhiin. Lopulta siviilioikeus totesi hänet syylliseksi ja hänet tuomittiin vahingonkorvauksiin.

Vuonna 2008 Simpson sai pitkän vankeustuomion aseellisesta ryöstöstä. Hän pääsi ehdonalaiseen vuonna 2017.

Väitteiden mukaan Simpson oli taistellut eturauhassyöpää vastaan viime vuosina. Hänen terveytensä oli raporttien mukaan heikentynyt merkittävästi, mikä johti hänen siirtymiseensä saattohoitoon viime kuukausina. Hän menehtyi eilen keskiviikkona illalla Las Vegasissa. Simpsonin asianajaja vahvisti kuoleman TMZ:lle.


AnaGonda