MM-kisat 2022

Suora lähetys MTV3 & C More: Leijonat kohtaa välierässä USAn kello 14:20 – katso kentälliset

Suomi ja Yhdysvallat kohtaavat toisensa Tampereen iltapäivässä semifinaaliottelussa kello 14:20.Leijonat ja Yhdysvallat taistelevat paikasta MM-kisojen loppuottelussa tänään Tampereen Nokia Arenalla alkaen 14:20 alkavassa välieräottelussa. USA:lla on kokoonpanohuolia, kun joukkue joutuu lähtemään otteluun Leijonia vastaan vain neljällä puolustajalla.

Leijonat sijoittui B-lohkossa ykköseksi ja USA neljänneksi, mutta eroa näiden kahden välillä ei ollut. Itse asiassa, jos Yhdysvallat olisi voittanut vastakkaisen ottelunsa lohkovaiheessa, sen sijaan, että olisi hävinnyt, joukkueet olisivat päässeet tasan 16 pisteeseen.

Keskiviikkoisessa puolivälieräottelussa Leijonat voitti Slovakian 2-0 ja USA voitti puolivälierissä Sveitsin numeroin 3-0.

USA:n yksi NHL-tähdistä Alex Galchenyuk on innoissaan päästessään pelaamaan uudelleen Leijonia vastaan, mutta ottelusta ei tule olemaan helppo.

– Suomella on taitava joukkue. Ovathan he kotijoukkue ja heillä on mahtava kannatus hallilla. Ei kuitenkaan ole toista joukkuetta, jonka kohtaisimme mieluummin välierässä, kommentoi innoissaan Galchenyuk.

Leijonilla ei ole suurempia muutoksia edellisiin otteluiden kokoonpanoihin. Puolustukseen palaa flunssasta Sami Vatanen. Vatanen pelaa kolmosparissa Niklas Frimanin kanssa. Näin ollen kokoonpanon ulkopuolelle jää puolustaja Mikael Seppälä. Leijonien maalilla jatkaa Jussi Olkinuora ja varamaalivahtina jatkaa Harri Säteri.

Alkulohkon kamppailu päättyi Leijonat voitti USAn lukemin 4-1.

Leijonien kentälliset MM-kisojen välierässä:

64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 2 Ville Pokka

82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

Maalivahdit:
45 Jussi Olkinuora
(29 Harri Säteri)

• Ottelun tilastoseuranta löytyy täältä.
• Ottelun voit katsoa kotikatsomosta MTV3 -kanavalta alkaen 14:00 tai C More -palvelusta.

Vixi