MM-kisat 2021, Viihde

MM-finaalilähetys kirkkaasti vuoden katsotun ohjelma – miljoonat suomalaiset Leijonien tukena


Upean MM-turnauksen pelannut Leijonat pisti kaiken peliin sunnuntai-illan loppuottelussa suomalaisten kannustaessa omiaan kotikatsomoissa valtavin joukoin. Alkuvuoden selvästi katsotuimmaksi ohjelmaksi noussut ottelu on myös kaikkien aikojen toiseksi katsotuin jääkiekon MM-finaali.

MTV3- ja C More Sport 1 -kanavalta tulleen jääkiekon MM-finaalin keskikatsojamäärä oli lähes 2,3 miljoonaa. Kaikkiaan ottelu seurasi televisiosta 3 miljoonaa suomalaista. Parhaimmillaan ottelun katseluosuus oli jopa 91 prosenttia.

Läpi turnauksen MM-kiekko piti katsojat otteessaan. Yhteensä kahden ja puolen viikon aikana MM-kiekko tavoitti pelkästään 4,2 miljoonaa suomalaista – eli jopa 84 % prosenttia väestöstä.

Tänä vuonna katsomot olivat lähes loppuun asti tyhjillään, mutta kotikatsomoissa elettiin turnauksen tapahtumissa mukana yhtä tiiviisti kuin aiemmin. Leijona-joukkueen edesottamuksia välitettiin ja valotettiin uusillakin tavoilla. Myös katsojia osallistettiin yhteisen kokemuksen äärelle fanikameroin, sosiaalisen median kautta ja myös HybridiTV:n mahdollistamien äänestysten avulla.

– Meidän tehtävämme on välittää, värittää ja valottaa tapahtumat kotisohville television ja muiden päätelaitteiden kautta – niin MTV3-kanavalla, C Moressa kuin uutispalveluissammekin. Monipuolistimme uudessa tilanteessa sisältökokonaisuutta ja myös keinoja millä kisojen tapahtumia ja tunnelmia välitettiin. Iso kiitos ammattitaitoiselle tiimillemme – ja eritoten tietenkin upealle Leijonien joukkueelle! Ensi vuonna huomio on entistäkin suurempi, kun edessä ovat uudella areenalla järjestettävät kotikisat, summaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Kuva: pixabay.com

Japyh.com