Leijonat

Leijonien MM-leirityksen viimeiselle viikolle mukaan nippu uusia pelaajia – Kokoonpano

Leijonat on julkaissut uuden MM-leiriryhmänsä, jolla se jatkaa viikonloppuna pelattavaan Ruotsin EHT-turnaukseen.Leijonien GM Jere Lehtisen mukaan NHL-kautensa jo lopettaneista ja pelikuntoisista pelaajista Suomi halusi kokoonpanoonsa maalivahti Harri Säterin (Arizona Coyotes), puolustaja Henri Jokiharjun (Buffalo Sabres) ja hyökkääjä Juho Lammikon (Vancouver Canucks). Kolmikko liittyy kokoonpanoon loppuviikosta.

Montrealin Joel Armian täytyy läpäistä puolestaan lääkärintarkastus ja osallistua kauden päätöspalaveriin ennen A-maajoukkueeseen saapumista.

shekki-viikon sivussa ollut hyökkääjä Hannes Björninen palaa viikon tauon jälkeen mukaan kokoonpanoon. Kotimaan Liigan finalisteista maajoukkuepaidan päällensä pukevat TPS-hyökkääjä Markus Nurmi ja Tapparan puolustajat Otto Leskinen ja Mikael Seppälä.

Tshekin turnauksessa lauantaina vamman saanut puolustaja Niklas Friman joutuu jättämään Ruotsin EHT-turnauksen väliin. Frimanin mahdollisuutta liittyä mukaan myöhemmin seurataan.

Julkisuuteen sunnuntaina noussut uutinen Miro Aaltosen ensi kauden sopimuksesta on käyty läpi pelaajan ja tämän edustajan kanssa.

– Toisin kuin eilen uutisoitiin, Aaltonen ei ole ensi kaudella menossa Venäjälle. Hän solmi sopimuksen kaudesta 2022-23 ennen olympialaisia ja purkutoimet aloitettiin välittömästi Ukrainan sodan käynnistyttyä. Lopullinen sinetti sopimuksen purulle pitäisi olla päivien tai jopa tuntien kysymys, Lehtinen taustoittaa.

Leijonien kokoonpano Ruotsin EHT-turnauksessa:

Maalivahdit:
29 Säteri Harri
30 Westerholm Niclas
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi

Puolustajat:
2 Pokka Ville
4 Lehtonen Mikko
7 Kaski Oliwer
10 Jokiharju Henri
18 Saarijärvi Vili
28 Leskinen Otto
38 Hietanen Juuso
42 Vatanen Sami
50 Seppälä Mikael
55 Ohtamaa Atte
81 Maalahti Kalle

Hyökkääjät:
12 Anttila Marko
15 Aaltonen Miro
20 Ojamäki Niko
21 Innala Jere
23 Nenonen Markus
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
40 Armia Joel
51 Filppula Valtteri
52 Palmu Petrus
61 Nurmi Markus
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri
91 Lammikko Juho

Vixi