Leijonat

Jääkiekon Euro Hockey Tour jatkuu ilman Venäjää

Suomen, Ruotsin ja Tshekin Jääkiekkoliitot ovat päättäneet lopettaa yhteistyön Venäjän Jääkiekkoliiton ja sen maajoukkueiden kanssa.
Venäjän tilalle haetaan nyt neljättä joukkuetta kevään EHT-turnauksiin. Tshekin turnaus, Czech Hockey Games, pelataan 28.4.–1.5. ja olympialaisten vuoksi keväällä pelattava Ruotsin Beijer Hockey Games 5.–8. toukokuuta.

– Turnausten isäntämaat aloittavat välittömästi keskustelut potentiaalisten liittojen kanssa. Kiinnostus osallistua kevään turnauksiin on suuri, EHT-turnaukset palvelevat erinomaisesti joukkueiden valmistautumista MM-kisoihin. En usko, että korvaavien joukkueiden löytäminen kestää kovinkaan pitkään, kommentoiden ennakoi Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

– Ensi kauden osalta tavoitteena on, että Venäjän korvaa IIHF:n rankingin korkeimmalla sijalla oleva eurooppalainen joukkue.

Päätöksen vaikutuksista muiden maajoukkueiden (nuoret ja naiset) tapahtumiin kerrotaan myöhemmin.

– Olemme täysin yksimielisiä siitä, että Venäjä ja Valko-Venäjä tulee toistaiseksi sulkea kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle, Nummela painottaa.

Vixi