Jääkiekko

Venäläishyökkääjä Sergei Monakhov SaiPaan

Kokenut KHL-pelaaja vahvistaa SaiPan hyökkäystä. SaiPan kapteeni Jarno Koskirannalla on edessään pitkä kuntoutuminen.30-vuotias venäläislaitahyökkäääjä Sergei Monakhov siirtyy SaiPaan loppukauden kattavalla sopimuksella. Pelaajan viisumiprosessi on käynnissä, joten vallitsevan tilanteen vuoksi maahan saapumista ei pysty tarkasti määrittämään. Loppukauden kattava sopimus astuu voimaan kun pelaaja saapuu Lappeenrantaan.

Monakhov kiekkoili viime kaudella KHL:ssä Kunlun Red Starsissa 42 ottelua tehopistein 1+12=13.Ennen Kunlunia hän pelasi seitsemän kauden ajan Severstal Cherepovetsissa toimien myös joukkueen kapteenina kaudella 2019-2020. 175 cm pitkä Monakhov laukoo vasemmalta ja pelaa SaiPassa numerolla 74.

SaiPa tiedotti myös kapteeninsa Jarno Koskirannan pitkästä kuntoutuksesta, joka pitää hyökkääjän sivussa pitkälle kevääseen. Poissa kokoonpanosta on myös neljän ottelun pelikiellon Kärpät-ottelun taklauksestaan saanut Dominik Lakatoš. SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kuitenkin linjaa seuran tiedotteessa, että kyseessä ei ole reagointi näihin kahteen poissaoloon.

– Sergei on laadukas ammattipelaaja ja erinomainen luistelija, joka on pelannut pitkään hyvällä tasolla ja johtavassa roolissa KHL:ssä. Hyvänä yleispelaajana hän pystyy pelaamaan pelin kaikissa tilanteissa, luonnehtii Markkanen uutta hankintaansa.

Raimo Jalo