Jääkiekko

Valtteri Filppula palaa Eurooppaan – uusi seura selvillä

Suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula, 37, siirtyy Sveitsin pääsarjaan Genève-Servette HC:n riveihin.

Filppula on voittanut Detroit Red Wingsin paidassa Stanley Cupin kaudella 2007-2008. Kuva: nhl.com

NHL:ssä yli 1 000 ottelua pelanneen 37-vuotias suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula kiekkoilee Sveitsin pääsarjassa Genève-Servette HC:n riveihin tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Genève-Servette HC tiedotti tänään tiistaina solmineensa Filppulan kanssa yksivuotisen sopimuksen. Urallaan yhden Stanley Cup-mestaruuden saavuttanut Filppula pelasi vielä viime kauden NHL-seura Detroit Red Wingsin riveissä.

Filppula pelasi taalaliigassa yhteensä 1 056 runkosarjan ottelua. Hän teki niissä 530 (197+333) tehopistettä. Red Wings varasi Filppulan vuoden 2002 varaustilaisuuden kolmannella kierroksella. Hän edusti NHL-urallaan Detroit Red Wingsin lisäksi myös Tampa Bay Lightningia, Philadelphia Flyersia ja New York Islandersia.

Sveitsiläisseura ottaa kokeneen suomalalaishyökkääjän tietenkin avosylin vastaan.

– Valtteri oli heti kiinnostunut projektistamme. Hän on juuri sellainen pelaaja, mitä tarvitsemme. Hän on voittajatyyppi, Geneve-Servetten urheilupomo Marc Gautshi hehkuttaa seuransa verkkosivuilla.

Maajoukkueessa Filppula on esiintynyt yksissä olympialaisissa ja kaksissa MM-kisoissa. Hänen palkintokaapistaan löytyvät niin olympiapronssi kuin kaksi U20 MM-pronssia.

Raimo Jalo