Jääkiekko

Valtteri Filppula jatkaa vielä yhden kauden Genève-Servette HC:ssä

Suomalaissentteri Valtteri Filppula pelaa vielä yhden kauden Genève-Servette HC:n riveissä.Suomalaissentteri Valtteri Filppula, 39, on solminut ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen Genève-Servette HC:n kanssa.

Filppula on kiekkoillut sveitsiläisseurassa jo kahden kauden ajan. Kuluneen kauden pääteeksi Sveitsin mestaruuden.

Kuluneella kaudella Filppula pelasi runkosarjassa 46 ottelua tehoin 17+34=51 ja pudotuspeleissä 18 ottelua tehoin 1+12=13.

Filppulasta tuli ensimmäinen suomalaiskiekkoilija, joka on kiekkourallaan saavuttanut ns. Triple Goldin (Stanley Cupin voitto, maailmanmestaruus ja olympiavoitto).

Filppula pelasi NHL:ssä vuosina 2005-2021 kaikkiaan 1 222 ottelua saalistaen tehot 222+394=616. Tähän mennessä Filppula on pelannut Genève-Servette HC:n riveissä kaikkiaan 114 ottelua, joissa hän onnistunut tehtailemaan 37 maalia ja 75 syöttöpistettä.

– Olemme erittäin iloisia, että Filppula viipyy meillä vielä vuoden. Hän oli yksi viime kauden mestaruuden keskipisteistä, ei vain jäällä vaan myös sen ulkopuolella. Hänen erittäin korkean pelitasonsa lisäksi meihin teki vaikutuksen hänen ammattitaitonsa ja työasenne. Kaksi asiaa hän tuo kaukalolle joka päivä. Tällä oli suuri vaikutus muuhun tiimiin ja suorituskulttuurimme kehitykseen, kommentoi Genève-Servette HC:n urheilujohtaja Marc Gautschi seuran verkkosivuilla.

Vixi