Jääkiekko

Turo Asplund jatkaa Sportissa yksivuotisella jatkosopimuksella

Kotkapaidassa jatkaa yksivuotisella sopimuksella keskushyökkääjä Turo Asplund.Liigajoukkue Vaasan Sport on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen 36-vuotiaan Turo Asplundin kanssa. Asplund oli tämän kauden vaasalaisten paras pistemies 12+23=35 tehoilla. Asplund kantoi joukkueen parhaan pistemiehen kultaista kypärää loppusyksystä saakka ja myös kolmenkymmenen pisteen rajapyykki ohittui tällä kaudella. Tasainen kausi tuotti yhden vuoden jatkosopimuksen ja edessä jo neljäs kausi Sportin paidassa.

– Asplund on luottopelaaja kaikilla kentän osa-alueilla. Yksi koko Liigan parhaista aloittajista on pelannut korkealla tasolla koko kauden ajan ja hienoa nähdä Turo ensi kaudellakin Vaasassa, sanoo Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Asplund on JYPin kasvatti ja hänen Liiga-uransa alkoi Jyväskylästä kaudella 2009-10. Sportin ja JYPin lisäksi Asplund on edustanut 12 kautta kestäneellä Liiga-urallaan Ilvestä, Lukkoa ja Jukureita. Uransa aikana Asplund on pelannut Liigassa yhteensä 560 runkosarjaottelua tehopistein 94+177=271 ja 19 playoffs-ottelua tehopistein 4+4=8. JYPissä Asplund voitti Suomen mestaruuden keväällä 2012 ja SM-pronssia keväällä 2010.

Vixi