Jääkiekko

TPS:lta hieno kunnianosoitus valmentajalegenda Hannu Jortikalle

TPS juhlistaa valmentajalegenda Hannu Jortikkaa 10.12.2022 ottelussa TPS-Ässät.Liigajoukkue Turun Palloseuran 100-vuotisjuhlakauden ensimmäinen Legendaottelu järjestetään 10. joulukuuta ottelussa TPS-Ässät. Ensimmäisen Legendaottelun juhlakaluna on Hannu Jortikka.

Legendaottelun merkkihenkilönä on itseoikeutetusti kuusi Suomen mestaruutta TPS:lle valmentanut valmentajalegenda Hannu Jortikka. Kuuden mestaruuden lisäksi hän valmensi TPS:n kerran hopealle ja kolmasti pronssille.

Jortikka valmensi TPS:aa urallaan kolmeen eri otteeseen. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin joukkueen peräsimessä kausina 1988-93, toisen kerran 1998-01 ja kolmannen kerran 2005-07.

Samaisessa ottelussa lanseerataan Kunniaviiri-kategoria, jossa kunnioitetaan TPS:n historiaan pysyvän jäljen jättäneitä henkilöitä Gatorade Centerin kattorakenteisiin nostettavalla viirillä.

Itse Legendaottelussa tullaan juhlistamaan Jortikkaa eri tavoilla ja juhlimaan luonnollisesti myös ”Jortsun” merkitystä niin turkulaiselle kuin suomalaiselle jääkiekkoilulle.

Lähde: TPS:n tiedote

Vixi