Jääkiekko

TPS menetti Nuorten Leijonien maailmanmestarin -uusi seura selvillä

Nuorten Leijonien MM-kultaa 2019 voittanut Samuli Vainionpää jätti TPS:n ja siirtyy Ranskan korkeimmalle sarjatasolle Nizzaan.Liigassa kiekkoilut neljä viimeistä kautta 22-vuotias hyökkääjä/puolustaja  Samuli Vainionpää jättää kotimaiset kiekkokaukalot taakseen ja siirtyy Ranskan korkeimmalle sarjatasolle Synerglace Ligue Magnusiin Aignes de Nicen joukkueeseen Nizzaan.

Vainiopää on solminut seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Tuleva kausi on Vainionpäälle ensimmäinen ulkomailla. Vainionpää on kiekkoillut Liigan lisäksi vain Mestiksessä neljä ottelua saalistaen neljä maalia ja kaksi syöttöä edustaen Tampereen KOOVEE:ta vuosina 2019-2021. Hän on pelannut Liigassa edustaen TPS:n lisäksi Tampereen Ilvestä kaikkiaan runkosarjassa 169 ottelussa tehoin 12+15=27. Pudotuspeleissä on kertynyt 33 ottelua tehoin 4+5=9.

Vainionpää on Kangasalan Kisa-Eaglesin kasvatti, mutta on pelannut jo kaudesta 2014-15 lähtien Tampereen Ilveksen U16-joukkueessa.

– Olen innoissani joukkueeseen liittymisestä ja seuraavasta kaudesta. Odotan innolla teidän kaikkien näkemistä. Hyvää kesää ja nähdään pian, Vainionpää toivotti seuran julkaisemassa Twitter-videossa.

Vixi