Jääkiekko

TPS jäädyttää Musta surma-ketjussa pelanneen Jukka Vilanderin pelinumeron

TPS jäädyttää Musta surma-ketjussa pelanneen Jukka Vilanderin pelinumeron 18. helmikuuta.Turun Palloseuran 100-vuotisjuhlakauden huomionosoitukset huipentuvat helmikuun 18. päivä pelattavassa TPS-Ässät-ottelussa. TPS nostaa tuolloin Gatorade Centerin katonrajaan legendaarisen hyökkääjän Jukka Vilanderin numerolla 12 varustetun pelipaidan.

– Jukka ”Vilu” Vilander on kiistattomasti TPS-legenda, jonka nimi ja pelinumero kuuluvat seuran korkeimmalle kunniapaikalle. Mestaruudet ja uran saavutukset tulivat herrasmiespelaajan tyylillä, jota ei voi kuin ihailla, HC TPS Turku Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Veli-Pekka Marin linjaa tiedotteessa.

– Vilanderin kunniaviiri nousee seuran legendojen rinnalle, jotka kaikki ovat olivat hänen urallaan mukana pelikaverina tai valmentajana. Haluan HC TPS:n puolesta kiittää ja onnitella Jukka Vilanderia mahtavasta urasta ja merkityksestä Turun Palloseuralle, jatkaa Marin.

Vilander muistetaan parhaiten TPS:n Musta Surma -ketjusta, jossa hän viiletti yhdessä Esa Keskisen ja Ari Vuoren kanssa kausina 1985-1987.

Vilander voitti TPS:n paidassa neljä Suomen mestaruutta. Hän pelasi 14. kauden aikana SM-Liigassa edustaen ainoastaan TPS:ä runkosarjassa 506 ottelua ja keräsi näissä kaikkiaan 249+206=455 tehopistettä. Pudotuspelejä hänelle kertyi 90 ottelua tehoin 27+27=54.

TPS on jäädyttänyt aiemmin Timo Nummelinin (3), Juhani Wahlstenin (8), Reijo Leppäsen (15), Rauli Tammelinin (16) ja Hannu Virran (23) pelinumerot.

Vixi