Jääkiekko

Tommi Satosaari KooKoon uudeksi maalivahtivalmentajaksi

KooKoon uudeksi maalivahtivalmentajaksi 47-vuotias Tommi Satosaari kaksivuotisella sopimuksella.KooKoo on tänään julkistanut verkkosivuillaan, että ensi kauden uusi maalivahtivalmentaja on 47-vuotias Tommi Satosaari. Satosaaren sopimus on kaksivuotinen. KooKoon nykyinen maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Kari Lehtonen siirtyy uusiin Jääkiekkoliiton maalivahtien kehityspäälliköksi.

Satosaari siirtyy Kouvolaan Vaasan Sportista, jossa hän ehti valmentaa maalivahteja kahden edellisen kauden ajan. Satosaari on pelannut omalla peliurallaan Liigaa Pelicansissa, Ässissä, JYPissä ja Ilveksessä. Satosaarelle on kertynyt pelaajana ja valmentajana kokemusta myös ulkomailta.

– Satosaari oli valintamme usean mielenkiintoisen vaihtoehdon joukosta. Hän jakaa samansuuntaisen ajatuksen maalivahtipelistä Lehtosen kanssa ja uskomme hänen sopivan jääkiekkokokemuksellaan ja persoonallaan mainiosti valmennustiimiimme,  kertoo tiedotteessa KooKoon urheilunjohtaja Jarno Kultanen.

Satosaari aloittaa KooKoossa toukokuun alussa.

Kari Lehtonen siirtyy muihin tehtäviin

Lehtonen tarttui KooKoon maalivahtivalmennuksen puikkoihin kaudella 2016–2017. Ennen KooKoota ”Leke” valmensi muun muassa Ässiä, HPK:ta ja maailmanmestaruuden voittanutta Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta kaudella 2015–2016.

KooKoossa valmentaessaan Lehtonen on toiminut myös Suomen A-maajoukkueen, Leijonien, maalivahtivalmentajana. A-maajoukkueen kanssa Lehtonen on voittanut maailmanmestaruuskultaa ja -hopeaa sekä tuoreimpana Olympiakultaa.

– Lehtosen siirtyminen uuden haasteen pariin on ollut tiedossamme jo syksystä asti, joten meillä on ollut hyvää aikaa sekä tottua ajatukseen pitkäaikaisen valmentajan lähtemiseen seurasta, että uuden miehen rekrytoimiseen Lehtosen tilalle, kertoo Kultanen.

 

Vixi