Jääkiekko

Tommi Kivistö pitkällä sopimuksella Kärppien takalinjoille

Oulun Kärpät vahvistaa puolustustaan Jokereita viime kaudet edustaneella Tommi Kivistöllä.Oulun Kärpät ja 30-vuotias puolustaja Tommi Kivistö ovat solmineet kolmivuotisen sopimuksen. Kivistö siirtyy sveitsiläisseurasta ZSC Lionsista Kärppiin. Kaudesta 2017-2018 lähtien hän pelasi Jokereissa aina helmikuuhun 2022 saakka, jolloin Jokereiden kausi keskeytettiin. Tämän jälkeen hän siirtyi loppukaudeksi Sveitsin pääsarjassa pelaavaan ZSC Lionsiin.

Liiga-debyyttinsä Kivistö teki Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen kasvattajaseura Jokereiden paidassa. Jokereiden lisäksi Kivistö on myös pelannut Tampereen Ilveksen paidassa Liigaa. Liigan lisäksi puolustajalle on kertynyt kaikkiaan 37 otteluita myös Mestiksessä, Kiekko-Vantaan riveissä.

Edellisen kerran puolustaja on nähty Liiga-jäillä kaudella 2014-2015, kun hän edusti Tampereen Ilvestä. Viimeisimmät seitsemän kautta Kivistö on pelannut maailman toiseksi kovinta sarjaa, KHL:ää. Kaksi ensimmäistä KHL-kauttaan hän edusti Avtomobilist Yekaterinburgia.

– Kivistö on osoittanut pelaavansa erittäin kovalla tasolla KHL:ssä ja myös maajoukkuedustukset ovat hänelle tuttuja hommia. Kyseessä on äärimmäisen hyvä puolustava puolustaja, joka pystyy pelaamaan fyysisesti ja tiukoissa paikoissa. Toivotamme Tommin kyllä erittäin lämpimästi tervetulleeksi Kärppiin!, kuvailee Kärppien urheilujohtaja Harri Aho uutta tulokasta.

Oulu paikkana on Kivistölle tuttu lähinnä vain aiempien Liiga-vuosien vieraspelireissuilta. Pohjoiseen kotiutumista nopeuttanee kuitenkin se seikka, että tämänhetkisestä joukkueesta löytyy puolustajalle useampia tuttuja kasvoja – aina päävalmentajasta lähtien.

– Kärpät on hyvä, perinteikäs suurseura Liigassa. Haluan voittaa mestaruuksia, ja uskon, että Oulu on siihen hyvä paikka. Vieraspelireissuilla Raksilassa on aina ollut hyvä meininki ja hyvät fanit. Se on ollut kiva paikka pelata. Mietin, että se voisi toimia hyvin kotiseuranakin. Ja onhan siellä vähän enemmän luntakin, kuin Helsingissä, niin mukava tulla katsomaan sitäkin!, kommentoi Kivistö tyytyväisenä Kärppien verkkosivuilla.

Vixi