Jääkiekko

Thomas Grégoirelle vuoden jatkopahvi sinikeltaisiin!

Lukko on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Thomas Grégoiren kanssa.Kanadalaispuolustaja Thomas Grégoire jatkaa Raumalaisten sinikeltaisissa myös ensi kaudella vuoden mittaisen jatkosopimuksen myötä. Päättyneellä kaudella Grégoire nousi sinikeltaisten johtavaksi pelaajaksi iskemällä 3 runkosarjaotteluun tehopisteet 8+26=34. Näillä tehopisteillä puolustaja oli joukkueensa syöttöpörssin toinen ja sisäisen pistepörssin viides. Playoffseissa puolustaja saalisti kolme syöttöpistettä seitsemään otteluun. Grégoire saapui Lukkoon tammikuussa 2021 AHL-seura San Jose Barracudasta a hän pääsi juhlimaan heti ensimmäisellä Liiga-kaudellaan Suomen mestaruutta raumalaisten riveissä. Kahden kauden aikana kiekollinen puolustaja on pelannut Liigassa yhteensä 81 runkosarjaottelua ja 18 playoffs-ottelua tehopistein 16+46=62.

Gregoire myöntää seuran tiedotteessa, että hänen perässään oli useita muitakin seuroja Lukon lisäksi. Raumalle jääminen oli kuitenkin paras ratkaisu hänelle itselleen:

– Minuun olivat monet KHL-seurat yhteydessä ja myös pari sveitsiläis- ja ruotsalaisseuraa, mutta kun Ukrainan tilanteen myötä moni KHL-pelaaja tuli takaisin Euroopan liigoihin, koin, että lisävuosi Lukossa on paras vaihtoehto. Olen vielä nuori: täytän kesällä 24, joten ensi kaudella minulla on hyvä mahdollisuus kehittyä pelaajana.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on myös luonnollisesti erittäin tyytyväinen, että Liigan parhaimpiin puolustajiin lukeutuva Gregoire halusi pukea ensi kaudellakin Lukon paidan, vaikka ottajia olisi ollut ympäri maanosaa.

– Gregoire olisi voinut lähteä käytännössä mihin tahansa pelaamaan, minkä vuoksi hänen päätöksensä jäädä meille oli erittäin hieno juttu, nuoren kiekkoilijan hieno teko. Hän on 1,5 vuodessa kasvanut Liigan eliittipuolustajien joukkoon ja on helppo sanoa, että läpimurtonsa hän on tehnyt juuri Lukossa. Nyt hän ikään kuin maksaa takaisin, vaikka eihän hänen mikään pakko olisi sitä tehdä, Sahlstedt kommentoi.

Vixi