Jääkiekko

Teemu Pulkkiselle näytettiin ovea KHL:ssä!

Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen ei jatka enää KHL-seura Traktor Tsheljabinskin riveissä.Venäläisseura Traktor Tsheljabinsk tiedotti tänään sunnuntaina verkkosivuillaan, että peräti seitsemän pelaajaa saa lähteä joukkueesta ja heidän joukossa oli myös suomalaispelaaja Teemu Pulkkinen.

31-vuotias Pulkkinen jäi ainoana suomalaispelaajana ja -valmentajana KHL-jäille sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan. Pulkkinen sai ratkaisustaan runsaasti kritiikkiä eikä häntä ole muun muassa nähty maajoukkuetoiminnassa mukana enää sen jälkeen.

Pulkkinen kiekkoili Traktorin riveissä kaksi kautta kirjauttaen kaikkiaan 122 ottelua tehoin 38+26=64. Tällä kaudella tehoja syntyi runkosarjan 63 ottelussa tehot 15+12=27.

Venäläislehti Sport-Ekspress julkaisi hiljattain KHL-pelaajien palkkatiedot ja Pulkkinen oli yksi sarjan parhaiten palkatuista yli 725 000 palkalla. Hän on pelannut KHL:ssä myös Dinamo Minskissä, Moskovan Dynamossa sekä Lokomotiv Jaroslavlissa.

Pulkkinen on nähty viimeksi vuosikymmen sitten, kun hän pelasi Liigaa Jokereiden riveissä kaudella 2012-2013. Sen jälkeen hän pelasi rapakon takana kaikkiaan NHL:ssä 83 ottelua tehoin 13+9=22 edustaen Detroit Red Wingsiä, Minnesota Wildiä ja Arizona Coyotesia sekä AHL:ssä 284 ottelua tehoin 135+122=257.

Vixi