Jääkiekko

Sveitsi mukaan Euro Hockey Tourille – sopimus kattaa kaksi tulevaa kautta

Sveitsi jatkaa jääkiekon Euro Hockeyn Tourilla neljäntenä maana kahdella tulevalla kaudella.

EHT:n sopimuksen allekirjoittivat Ruotsin Jääkiekkoliiton Johan Stark (vas.), Sveitsin Patrick Bloch, Suomen Matti Nurminen ja Tshekin Jan Cerny. Kuva: leijonat.fi

Venäjä suljettiin ulos IIHF:n tapahtumista sen aloitettua hyökkäyssota Ukrainaan. Tämän myötä neljän maan Euro Hockey Tourilta lähti pois yksi maa, jonka korvasi loppukaudesta ensimmäisessä turnauksessa Itävalta ja toisessa turnauksessa neljäs paikka meni Sveitsille.

Nyt Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa, että kahdella tulevalla kaudella Venäjän jättämän aukon neljäntenä maana täyttää Sveitsi. Muut maat ovat tuttuun tapaan Suomi, Ruotsi sekä Tshekki.

Sveitsin EHT-turnaus on tulevalla kahdella kaudella järjestyksessä kauden toinen turnaus. Ensimmäinen EHT-turnaus kummallakin kaudella on tuttuun tapaan Suomessa pelattava Karjala-turnaus.

Sveitsin joukkue on tuttuun tapaan mukana myös tämän viikon perjantaina alkavissa jääkiekon MM-kisoissa, jotka pelataan Suomen Tampereella ja Helsingissä. Maa pelaa alkulohkonsa ottelussa Helsingissä.

Vixi