Jääkiekko

Suomen jääkiekkoliitolta painava vaatimus: Venäjä ja Valko-Venäjä suljettava kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle

Suomen jääkiekkoliitto (SJL) tiedottaa kertoneensa kantansa Venäjän ja Valko-Venäjän tilanteisiin Kansainväliselle jääkiekkoliitolle.

SJL edellyttää, että Venäjä ja Valko-Venäjä täytyy sulkea täysimääräisesti kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle, eikä Suomi aio pelata näitä maita vastaan.

He tiedottaa myös ilmoittaneensa IIHF:lle, ”ettei ole mahdollista”, että Venäjä ja Valko-Venäjä osallistuisivat Suomen järjestämiin MM-kisoihin keväällä.

– Kävimme viikonloppuna aktiivisesti näitä keskusteluita ja pidimme myös kokouksen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Luc Tardiffin kanssa. Olemme kertoneet Suomen Jääkiekkoliiton edellyttävän, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle ja ettemme aio pelata näiden maiden maajoukkueita vastaan, puheenjohtaja Harri Nummela kertoo tiedotteessa.

– Totesimme myös, ettei ole mahdollista, että Venäjä ja Valko-Venäjä osallistuisivat toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattaviin miesten MM-kisoihin, Nummela toteaa.

Suomen, Ruotsin ja Tshekin jääkiekkoliitot neuvottelevat tänään yhdessä siitä, mitä muutoksia Venäjän sulkeminen kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle aiheuttaa EHT-maiden keskinäiseen maajoukkuetoimintaan.

Vixi