Jääkiekko

Suomalaisseuralta eksoottinen pelaajahankinta Pohjois-Amerikasta

Joensuun Kiekko-Pojat on solminut pelaajasopimuksen tulevaksi kaudeksi japanilaishyökkääjä Kohei Saton kanssa.Mestis-joukkue Joensuun Kiekko-Pojat tiedottaa verkkosivuillaan, että ovat solmineet tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen japanilaisen 25-vuotiaan Kohei Saton kanssa.

Japanilainen Sato on 185-senttinen keskushyökkääjä, joka pelannut viisi edellistä kautta Yhdysvaltojen kovaa yliopistosarja NCAA:ta New Hampshiren riveissä neljä kautta ja viime kausi meni Bentleyn riveissä pelaten 135 ottelua tehoin 15+26=41. Parhaan kautensa pisteiden valossa hän pelasi kaudella 2019-2020, jolloin hän teki 32 ottelussa seitsemän maalia ja kymmenen syöttöä.

Satolle on kertynyt myös Japanin maajoukkueessa 10 ottelua, joissa hän onnistunut tekemään kaksi maalia ja neljä syöttöä.

– Sato on monipuolinen keskushyökkääjä, joka pystyy pelaamaan monessa eri roolissa ja antaa aina kaikkensa kaukalossa. Lisäksi Sato omaa myös valtaisan luisteluvoiman ja nopeuden, joka tulee aiheuttamaan vastustajille ongelmia, toteaa tyytyväisenä JoKP:n manageri Jaakko Lipponen tiedotteessa.

– Olen todella innoissani, kun pääsen Joensuuhun. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan mestaruuden ja samalla itse kehittyä pelaajana, toteaa innoissaan Sato tiedotteessa.

Vixi