Jääkiekko

Sportin hyökkäys vahvistuu kolmella huippupelaajalla

Vaasan Sport nappasi länsinaapurista nimekkäitä hyökkääjiä riveihinsä ensi kaudeksi.Vaasan Sportin riveihin liittyvät yksivuotisilla sopimuksilla ruotsalaishyökkääjät 25-vuotias Jens Lööke ja 33-vuotias Simon Hjalmarsson.

Lööke on edustanut viimeiset kolme kautta Timrå IK:ta. Päättyneellä kaudella Lööke pelasi SHL:n runkosarjassa 49 ottelussa teho 8+13=21. Hänelle kertyi pudotusotteluita neljä, joissa ei syntynyt tehopisteitä.

− Lööke on erittäin taitava ja nopea oikean puolen hyökkääjä. Hänelle on tarjolla isoa ruutua joukkueessa ja odotamme tehoja muun muassa ylivoimalla, kertoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä Sportin tiedotteessa.

Sportin riveihin liittyy myös yksivuotisille sopimuksella toinenkin ruotsalaishyökkääjä Simon Hjalmarsson, joka muun muassa oli mukana vuonna 2013 MM-kultaa voittaneessa Tre Kronor -ryhmässä. Päättyneen kauden Hjalmarsson pelasi ICEHL:ssä Grazin joukkueessa, jossa hän teki 47 ottelussa tehot 8+31.

– Hjalmarsson on kokenut huippupelaaja, joka tuo johtajuutta joukkueeseen. Hänellä on erittäin kova vaatimustaso ja työmoraali – viimeisen päälle joukkuepelaaja, joka on tottunut menestymään, Jämsä kommentoi toista ruotsalaishankintaa.

Isokokoinen hyökkääjä Mikko Salmion sopimus kattaa kauden 2022-23

Vaasan Sportin hyökkäys vahvistunut kokeneella 30-vuotiaalla Mikko Salmiolla. Salmio on 10 kautta kestäneellä Liiga-urallaan edustanut kasvattajaseuransa JYPin lisäksi Porin Ässiä. Lähes kaksimetrinen laituri on kiekkoilut Liigassa runkosarjassa 468 ottelua tehoilla 56+76=132.

– Salmio on isokokoinen taistelija, jonka erikoisosaamista on alivoimapelaaminen. Vaasaan hän tulee hakemaan erittäin motivoituneena uutta nousua uralleen ja Salmio omaa potentiaalia myös tuloksentekoon, sanoo Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja, Jämsä Sportin tiedotteessa.

Vixi