Jääkiekko

SaPKolle neljä uutta sopimusta

SaPKo on julkaissut tänään perjantaina sopimukset neljän uuden pelaajan kanssa.

Mestis-joukkue SaPKo on vahvistanut ennen tulevan kauden alkua hyökkäystään Unkarin maajoukkuepelaajalla Krisztián Nagylla ja Matias Lainiolla sekä puolustusta vahvistaa Jesse Lyytinen ja Jesse Ahonen.

Unkarilainen keskushyökkääjä Krisztián Nagy siirtyy Savonlinnaan Unkarin liigan MAC HKB Újbudasta. Nagy on pelannut Suomessa aiemminkin, kaudella 2010–11 hän edusti TuTon U18-joukkuetta ja kaudella 2011–12 Kalpan U18-joukkuetta. Nagy on ollut viime vuosina Unkarin maajoukkueen vakiokasvoja ja edustanut maataan myös MM-kisoissa 2016.

25-vuotias hyökkääjä Matias Lainio pelasi jo viime kaudella SaPKossa ja myös IPK:ssa. Lainio on kiekkoillut Mestiksessä 163 ottelua ja tehnyt niissä 61+101 tehopistettä.

Jesse Lyytinen saapuu SaPKoon Kalajoen JHT:sta, jossa hän pelasi viime kaudella 20 ottelua tehoin 5+15. Kuopiolaislähtöinen puolustaja on pelannut myös SaPKon U20-joukkueessa kaudella 2019–20.

Puolustaja Jesse Ahonen siirtyy Savonlinnaan Suomi-Sarjan Hollolan Giantsista. Pelicans-kasvatti on pelannut urallaan kaksi liigaottelua Pelicansissa sekä edustanut Mestiksessä Heinolan Peliittoja sekä Tampereen Kooveeta. Kaudella 2017-18 hän pelasi MHL-liigaa Kiinalaisessa Kunlun Red Starsissa.

Vixi