Jääkiekko

San Jose Sharks teki NHL:n historiallisen toimitusjohtajavalinnan

NHL:n San Jose Sharksin uudeksi GM:ksi nouseva Mike Grier on roolissaan NHL:n historian ensimmäinen musta mies.Jääkiekkoliiga NHL:n San Jose Sharks on nimennyt uudeksi General Managerikseen 47-vuotiaan Mike Grierin. Grier on NHL:n 105-vuotishistorian ensimmäinen tummaihoinen GM.

Grier korvaa tehtävässä väliaikaisesti GM:nä toimineen Joe Willin, joka nousi tehtävään viime marraskuussa seuran pitkäaikaisen GM:n Doug Wilsonin väistyttyä itse roolistaan. Wilson toimi seuran GM:nä yhtäjaksoisesti kaudesta 2003−2004 lähtien ja erosi tehtävästä virallisesti huhtikuun alussa.

Grier esiintyi pelaajaurallaan NHL:ssä Edmonton Oilersin, Washington Capitalsin, Buffalo Sabresin ja San Jose Sharksin riveissä yhteensä 1060 runkosarjaottelua tehoin 162+221=383 ja pudotuspelejä kertyi 101 ottelua tehoin 14+14=28. Hän lopetti NHL-uransa vuonna 2011. Sittemmin hän on työskennellyt Chicago Blackhawksissa pelaajatarkkailijana, New Jersey Devilsissä apuvalmentajana ja viime kaudella hän työskenteli New York Rangersissa jääkiekkotoiminnan neuvonantajana.

– Olen todella innoissani työstä ja palaamisesta San Franciscon lahden seudulle. Tiedän, että matkalle tulee ylä- ja alamäkiä, mutta olen valmis työskentelemään kovasti, jotta saamme seuran takaisin raiteilleen, kertoi Grier NHL:n verkkosivuilla.

Hänen isoveljensä Chris Grier on amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa pelaavan Miami Dolphinsin GM.

Sharks on ainoana joukkueena ilman päävalmentajaa annettuaan potkut Bob Boughnerille heinäkuun alussa. Joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle kolme kertaa peräkkäin.

Vixi