Jääkiekko

Samuel Helenius ja Kim Nousiainen siirtyvät LA Kingsin farmiin loppukaudeksi

Samuel Helenius ja Kim Nousiainen ovat siirtyvät loppukaudeksi LA Kingsin farmiin.Tällä kaudella Liigassa JYPissä pelannut Samuel Helenius ja KalPassa pelannut Kim Nousiainen jatkavat kauttaan Los Angeles Kingsin farmijoukkueessa, Ontario Reignissa.

Toista kauttaan JYPissä pelannut Helenius teki tällä kaudella Liigan runkosarjassa 48 otteluun tehot 3+6=9. Hän pelasi tällä kaudella myös Nuorten Leijonien MM-joukkueessa, joskin maailmanmestaruusturnaus jouduttiin keskeyttämään koronavirustilanteen takia. Helenius ehti pelata turnauksessa kaksi ottelua ja tehdä tehot 3+1=4.

Nousiainen on pelannut kolme viime kautta KalPan edustusjoukkueessa. Tällä kaudella hän sai alleen 35 ottelua, joissa syntyi tehot 4+10=14. Taitava ja nopea puolustaja edusti Suomea viime vuonna aikuisten MM-jäillä, josta matkaan irtosi hopeiset mitalit.

Molemmat heistä ovat Los Angeles Kingsin varauksia. Seura huusi sentteri Heleniuksen, 19, nimen viime vuoden NHL Draftin toisella kierroksella. Puolustaja Nousiainen puolestaan varattiin kesällä 2019 neljännellä kierroksella.

Helenius ja Los Angeles Kings tekivät NHL-sopimuksen jo viime vuonna. Nousiaisella ei ole vielä NHL-sopimusta, mutta hän teki Reignin kanssa loppukauden mittaisen pahvin, minkä myötä hän voi siirtyä pelaamaan AHL:ään.

Los Angeles Kingsin organisaatiossa pelaa ennestään Rasmus Kupari, joka on viettänyt kauden pääosin NHL:ssä.

Vixi