Jääkiekko

Saksalaismaalivahti Jan Dalgic on menehtynyt 25-vuotiaana

Huippumaalivahti Jan Dalgic on menehtynyt vain 25-vuotiaan, uutisoi seura Hannover Indians.Nuorekas saksalainen huippumaalivahti Jan Dalgic on menehtynyt vain 25-vuotiaana aivokasvaimeen. Dalgicin seura Hannover Indians kertoi asiasta Instagram-tilillään.

– Meillä on surullinen velvollisuus ilmoittaa, että ystävämme ja joukkuekaverimme Jan Dalgic nukkui pois varhain aamulla. Indians suree erityisen henkilön menettämistä ja on järkyttynyt siitä epäoikeudenmukaisuudesta, että näin nuoren oikeastaan vasta alkanut elämä on viety pois, seuran Instagram-julkaisussa kirjoitettiin.

Dalgicilla diagnosoitiin aivokasvain, kun hän täytti 25 vuotta tammikuussa. Dalgic menehtyi lopulta sairauden uuvuttamana lauantaiaamuna.


Saksalaisseura Hannover Indians oli aiemmin järjestänyt rahankeräyksen Dalgicin hoitokuluja varten. Bildin mukaan keräys oli tuottanut 125 000 euroa, ja Dalgicia tukeneiden joukossa olivat esimerkiksi saksalaiset NHL-tähdet Leon Draisaitl ja Philipp Grubauer.

Leikkaus antoi Dalgicille toivoa, mutta sairaus palasi.

Maalivahti Dalgic oli pelannut urallaan synnyinmaansa Saksan kakkosliigassa edustaen ESV Kaugbeurenia ja nuorten maajoukkueissa kaikkiaan kolme ottelua torjuntaprosentilla 92,3.

Hän ehti pelata viime kaudella maan kolmostasolla Oberligassa 15 ottelua, joista viimeisen 3. tammikuuta.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön EC Hannover Indians – Official (@hannover.indians) jakama julkaisu

Lepää rauhassa, Jan Dalgic!

Vixi