Jääkiekko

RoKin hyökkäykseen kazakstanilaista KHL-kokemusta, SaPKosta lähtenyt Kantola puolustuskalustoon

RoKi vahvistaa rivejään puolustaja Oskari Kantolalla sekä kazakstanilaishyökkääjä Batyrlan Muratovilla.

RoKi vahvistaa rivejään (vas.) puolustaja Oskari Kantolalla ja kazakstanilaishyökkääjä Batyrlan Muratovilla.

Mestis-joukkueeseen RoKin miehistöön liittyvät kazakstanilaishyökkääjä Batyrlan Muratov ja suomalaispuolustaja Oskari Kantola ensi kauden kattavilla sopimuksilla. Rovaniemeläisryhmän testissä ollut itävaltalaispuolustaja Jonas Kail sen sijaan ei jatka joukkueen miehistössä.

Muratov, 22, on pelannut koko ikänsä Kazakstanissa käyden läpi Barys Nur-Sultanin junioripolun, ja nousten aina KHL:n porteille asti. Päättyneellä kaudella hän pelasi Nomad Nur-Sultanin joukkueessa Kazakstanin pääsarjaa tehden 32 tehopistettä 47 ottelussa. Hän oli joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja, ja koko sarjan pistepörssissä sijalla 24. Muratov on päässyt kokeilemaan taitojaan myös Nur-Sultanin KHL-joukkueessa 11 ottelun verran. Lisäksi hän on esiintynyt tehokkaasti Kazakstanin U20-maajoukkueessa A-sarjan MM-kisoissa.

− Selvitimme hänen taustojaan perusteellisesti, ja katseltiin paljon hänen pelejään. Tulimme siihen tulokseen, että hän on potentiaalinen kärkipelaaja Mestikseen. Tarjoamme hänelle mahdollisuutta tarttua haasteeseen. Pyrimme kehittämään hänen kokonaisvaltaista pelaamistaan, ja auttamaan ponnistamaan kohti kirkkaampia valoja, kertoi RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen.

Oululaislähtöinen Oskari Kantola kiekkoili viime kauden Hokissa. Keväällä hän teki sopimuksen SaPKon kanssa, mutta se purettiin henkilökohtaisten syiden vuoksi elokuun alussa. 23-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella Mestiksessä 15 ottelua tehoin 0+3=3. Aiemmin Kantola on pelannut Mestistä myös Hermeksessä.

− Oskarilla on takanaan loukkaantumisten sävyttämä kausi. Hän haluaa kokeilla vielä, että pystyykö pelaamaan täysipainoisesti. Halusimme tarjota hänelle mahdollisuuden tavoitella ehjää kautta ja paluuta arkeen loukkaantumisen jäljiltä. Mikäli hän pystyy pelaamaan täysipainoisesti, niin hän tulee varmasti olemaan sarjan kärkipäätä luistelussa ja kiekollisessa pelissä, Lehtonen arvioi.

Raimo Jalo