Jääkiekko

Rauman Lukko teki kovan ratkaisun: Tomi Lämsä korvaa Marko Virtasen Rauman Lukon päävalmentajana

Rauman Lukko vaihtaa yllättäen päävalmentajaa. Marko Virtanen ulos ja Tomi Lämsä sisään.Liigajoukkue Rauman Lukko on antanut yllättäen potkut päävalmentajalleen Marko Virtaselle. Seura tiedotti tänään lauantaina 29. huhtikuuta verkkosivuillaan.

Viime vuoden marraskuussa Virtanen solmi uuden jatkosopimuksen Lukon kanssa, mutta ensi kaudella päävalmentajana toimiikin Tomi Lämsä. Lämsän sopimus sinikeltaisissa kattaa kaudet 2023-2025.

Lämsän apuvalmentajina toimivat edelliskausilta tutut miehet Erik Hämäläinen, Jarkko Kauvosaari sekä maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio.

Lämsä työskenteli viime vuonna Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen luotsina. Sitä ennen hän toimi viiden kauden ajan KHL:n Salavat Julejev Ufassa.

Virtanen sai potkut, sillä seura- ja urheilujohto eivät olleet tyytyväisiä Lukon suorituksiin loppukaudella. Raumalaisryhmä oli runkosarjan kolmas, mutta hävisi puolivälierissä HIFK:lle voitoin 2–4.

– Asiat etenivät nopeasti ja löysimme pian yhteisen sävelen Lukon kanssa. Mitä olen Kalle Sahlstedtin kanssa ollut joskus aikaisemmin jo maajoukkueasioiden tiimoilta tekemisissä, niin seuran henkilöstöpuoli on todella osaavaa ja porukka tiivis, Lämsä sanoo Lukon tiedotteessa.

– Lukossa on tehty jo pitkään hyviä asioita: on ollut hyviä päävalmentajia ja seurajohdossa on hyviä ihmisiä, jotka ovat rakentaneet seuraa siihen suuntaan, että menestyminen on mahdollista. Ennen kaikkea haluan jatkaa tuota hyvin tehtyä työtä ja tuoda persoonaani sekä osaamistani mukaan, jatkaa Lämsä.

Rauman Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin mukaan Lukko tarvitsee uuden alun pettymykseen päättyneen kauden jälkeen.

– Valmentajan vaihtoon päätyminen kesken sopimuskauden on kivuliasta. Vastuu tuloksesta on kuitenkin päävalmentajan lisäksi pelaajilla ja varsinkin urheilujohtajalla. Itse olen tehnyt omassa roolissani myös virheitä ja parempaan olisi pitänyt pystyä monessa asiassa.

Lämsä on SM-liigassa työskennellyt Helsingin Jokerien ja Lahden Pelicansin päävalmentajana. Ensi viikon tiistaina Lämsä kohtaa uuden joukkueensa.

Vixi