Jääkiekko

Rauman Lukko hankki Jere Karjalaisen vuoden sopimuksella

Rauman Lukko tiedotti sunnuntaina, että se on tehnyt vuoden sopimuksen Jere Karjalaisen kanssa.Rauman Lukko tiedotti sunnuntaina merkittävän pelaajasopimuksen, kun laitahyökkääjä Jere Karjalainen, 30, liittyy raumalaisjoukkueeseen yksivuotisella sopimuksella. Karjalainen kiekkoili viime kaudella KHL:ssä Dinamo Riikan paidassa 35 ottelua tehoin 5+8=13. Helsinkiläissyntyinen kiekkoilija on uransa aikana juhlinut Suomen mestaruutta kahteen otteeseen Tapparan riveissä kausina 2015-17.

Karjalaisen palkintokaapista löytyy myös himmeämpiä Liiga-mitaleita ja tietysti MM-hopea vuodelta 2021. Allaan hänellä on puolisen tusinaa Liiga-kautta, kaksi kautta KHL:ssä ja 23 ottelua Leijona-paidassa miesten tasolla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Jeren meille. Hän tuo joukkueeseen paljon, varsinkin lisää tulivoimaa hyökkäykseen. Edellisellä Liiga-kaudellaan hän teki 24 maalia, joista 17 ylivoimalla. Näin ollen ylivoimapelaaminen on varmasti Jeren vahvuus, mutta myös tasakentällisillä tulosta tulee. Kaiken lisäksi Jere on tosi hyvä pelaamaan alivoimaa, eli siihenkin saadaan oiva lisä, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi seuransa verkkosivuilla.

– Me saamme Jerestä aika kokonaisvaltaisen paketin. Ensinnäkin kopissa hän on loistotyyppi: vaatii muilta paljon ja on myös valmis itse tekemään asiat, mitä muiltakin vaatii. Saamme oikeanlaista jämäkkyyttä kopin puolelle ja myöskin kokemusta. Hän tuo arvokasta lisää joukkueeseen, Sahlstedt jatkaa.

Karjalainen tunnistaa itsensä Sahlstedtin kuvauksesta hyvin. Lauantaina Lukko-sopimuksensa allekirjoittanut Helsingin Jääkiekkoklubin kasvatti saapuu maanantaina Raumalle tutustumaan kaupunkiin ja uuteen joukkueeseensa.

– Koin, että Lukko oli tässä vaiheessa uraa paras vaihtoehto. Pääsen taas joukkueeseen, jolla on mahdollisuus voittaa. Mitä Kallen kanssa tuossa juttelin, laskeskelin päässäni, että tämä kuulostaa korviini tosi hyvältä. On tässä muitakin tarjouksia ollut pöydällä, mutta ei sellaisia, jotka olisivat minulle olleet hyviä, Karjalainen sanoo.

– Raumalla en ole itse asiassa koskaan käynyt muuten kuin jääkiekkoa pelaamassa. Varmasti tulen sinne sopeutumaan: kunhan vaan avantoon ja saunaan pääsee ja peli kulkee, niin ei ole mitään hätää, Karjalainen jatkaa.

Vixi