Jääkiekko

Raimo Helminen on SaiPan uusi päävalmentaja

Jääkiekkolegenda Raimo Helminen, 60, on SaiPan uusi päävalmentajan. Valmennus täydentyy apuvalmentaja Janne Hietaniemellä.Liigaseura SaiPa järjesti eilen maanantaina YouTube-kanavallaan tiedotustilaisuuden, jossa se ilmoitti Raimo Helmisen, 60, olevan joukkueen uusi päävalmentaja. Valmennus täydentyy 36-vuotiaalla Janne Hietaniemellä. Helmisen edellinen valmennuspesti Liigassa oli kaudella 2022–23, jolloin hän toimi Ilveksen apuvalmentajana. Edellisen kerran hän toimi Liiga-joukkueen päävalmentajana kaudella 2020–21, jolloin Helminen valmensi TPS:ää.

Helminen valmensi päättyneellä kiekkokaudella Slovakian liigan HC Banska Bystricaa, joka sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Hänen sopimuksensa SaiPan kanssa kattaa kauden 2024–2025. Helminen on vuonna 2009 aateloitu Jääkiekkoleijonaksi numero 192.

Lehdistötilaisuudessa kerrottiin myös se, että apuvalmentajaksi Lappeenrantaan siirtyy helsinkiläissyntyinen 36-vuotias Janne Hietaniemellä, joka toimi viime kauden Leijonien videovalmentajana. Hietaniemellä on SaiPa-taustaa, sillä hän pelasi puolustajana SaiPan U20-joukkueessa vuosina 2008-2009. Lappeenrannasta löytyi myös puoliso.

– Todella kiva tulla tuttuun kaupunkiin, jossa toinen puoli suvusta asuu, kommentoi Hietaniemi iloisena seuran verkkosivuilla.

Vixi