Jääkiekko

Puolustaja Urho Vaakanainen vaihtoi seuraa NHL:ssä

23-vuotiaan suomalaispuolustaja Urho Vaakanaisen uusi seura NHL:ssä on Anaheim Ducks.Boston Bruins kauppasi 23-vuotiaan suomalaispuolustajan Urho Vaakanaisen Anaheim Ducksiin.

Kaupan isoin palanen oli ruotsalaispuolustaja Hampus Lindholm. Boston sai Lindholmin lisäksi 32-vuotiaan Kodie Curranin, jolla ei ole yhtään NHL-kokemusta.

Lindholm oli NHL:n siirtohuhujen kuumimpia puolustajanimiä. 28-vuotias ruotsalainen on edustanut Anaheimia koko kaudella 2013-14 alkaneen NHL-uransa ajan. Lindholm on esiintynyt 582 NHL-ottelussa ja kerännyt 57+165=222 pistettä.

Vaakanaisen ohella Anaheimiin päin menivät jenkkipuolustaja John Moore, , ensimmäisen kierroksen varausvuoro ensi kesän NHL-draftissa sekä toisen kierroksen varausvuorot vuosien 2023 ja 2024 NHL-drafteissa. 31-vuotiaan Mooren sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta Ducksin kannalta tärkeintä tässä kaupassa olivat tulevaisuuden palaset.

– Olemme tyytyväisiä siihen, mitä saimme kaupassa. Kuten olen sanonut siitä lähtien, kun tulin tänne, niin tavoitteemme on rakentaa joukkue, joka pystyy kilpailemaan Stanley Cupista pitkällä tähtäimellä. Hankkimamme pelaajat ja varausvuorot, jotka sopivat nykyisten nuorien kykyjemme ikäluokkaan, pohjustavat hyvin tulevaisuuttamme, helmikuun alussa Anaheimin GM:ksi nimetty Pat Verbeek sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Vixi