Jääkiekko

Philippe Cornet ja Joel Janatuinen uudet HPK-kasvot

Philippe Cornet ja Joel Janatuinen pelaavat ensi kaudella SM-liigaa HPK:n riveissä.

Kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet, 31, palaa Kerhoon kaksivuotisella sopimuksella. HPK:ta yhteensä kolmen kauden ajan edustanut Cornet on pukenut HPK-paidan päälleen yhteensä 125 runkosarjan ja 15 playoffs-ottelussa tehoin 35+34. 31-vuotias kanadalainen pelasi päättyneellä kaudella Saksassa DEL2-liigaa ja viime viikonloppuna Cornetin kaulaan pujotettiin hopeamitali.

– Phil on monipuolinen ja kamppailukykyinen joukkuepelaaja, joka pystyy kantamaan ratkaisuhetkillä vastuuta. Hänellä on kova työmoraali ja halu voittaa sekä menestyä. Phil tuo voimaa ja tehokkuutta meille maalinedusta- ja kulmapelaamiseen, urheilutoimenjohtaja Mika Toivola sanoi tiedotteessa.

Päättyneellä kaudella hopeaa TPS:n paidassa pokannut 26-vuotias hyökkääjä Joel Janatuinen saapuu Hämeenlinnaan myös kahden vuoden sopimuksella. Janatuinen on viimeisen kahden kauden ajan edusti TPS:ää. Hän vietti kaudet 2014-2019 Yhdysvalloissa pelaten kauden USHL:ää ja neljä kautta NCAA:ta North Dakotan yliopistojoukkueessa 121 ottelua tehoilla 19+25.

– Joel on monipuolinen ja luisteluvoimainen pelaaja. Hän on meidän pelitapaamme tärkeä palanen ja vahvistaa alivoimapelaamista. Samalla hän tuo myös hyökkäyspeliin uusia mahdollisuuksia. Alkavalla kaudella pyrimme olemaan tiivis ja tehokas neljän sylinterin joukkue. Jokaiselta kentältä odotetaan tiivistä ja aktiivista puolustuspelaamista sekä tehokkuutta, summaa Toivola.

Janatuinen liittyy HPK:n vahvuuteen kesäkuussa ja Cornet elokuussa.

AnaGonda