Jääkiekko

Olympiavoittaja Juuso Hietanen palaa Kerhoon 15 vuoden tauon jälkeen

Juuso Hietanen palaa viidentoista vuoden jälkeen kasvattiseuraansa HPK:hon 2+1-vuotisella pelaajasopimuksella.

Olympiavoittaja Juuso Hietanen palaa 15 kauden jälkeen Hämeenlinnaan.

HPK julkisti eilisessä KICK-OFF-tapahtumassaan kaikkiaan kuuden uuden pelaajan sopimukset. HPK:n rivistöön liittyvät maalivahti Sami Rajaniemi, puolustajat Miro Karjalainen, Rony Ahonen sekä Juuso Hietanen ja hyökkääjä Matti Järvinen. Heidän lisäksi myös 16-vuotias Roope Vesterinen teki HPK:n kanssa kolmivuotisen juniorisopimuksen.

HPK-kasvatti, olympiavoittaja Juuso Hietanen, 36, on solminut 2+1-vuotisen sopimuksen. Hietanen kiekkoili Kerhossa uransa ensimmäiset kaudet ja voitti Suomen mestaruuden keväällä 2006. Seuraavat 15 kautta vierähtivät Ruotsin, Venäjän ja Sveitsin pääsarjoissa. Hietanen on edustanut Suomea olympialaisissa kolmesti ja MM-kisoissa seitsemän kertaa kirkkaimpana saavutuksenaan helmikuinen olympiakulta.

– En ole koskaan miettinyt Suomessa muita joukkueita kuin Kerhoa, nyt oli hyvä hetki palata. Vuosia olen pakannut kesän lopussa ja pistänyt uuden kodin pystyyn ulkomailla. Nyt on hienoa perheenkin kannalta asua omassa kotikaupungissa, Hietanen kertoo HPK:n tiedotteessa.

HPK vahvisti puolustaja HIFK:stä siirtyvillä 35-vuotiaalla Rony Ahosella ja 25-vuotiaalla Miro Karjalaisella. Molempien sopimukset ovat kaksivuotisia.

Keskushyökkääjä Matti Järvinen saapuu HPK:hon yhden vuoden sopimuksella. Useita Liiga-seuroja aiemmin edustanut 32-vuotias Järvinen on pelannut myös Sveitsissä ja Saksassa DEL-liigaa. HPK:hon Järvinen saapuu KalPasta.

HPK:n maalivahtikaksikon muodostaa Daniel Lebedeffin kanssa ensi kaudella Sami Rajaniemi, joka palaa Suomeen yhden kauden Ruotsin visiitiltä. Rajaniemi pelasi kaudet 2016–2021 Mikkelin Jukureissa. Sopimus on HPK:n kanssa kaksivuotinen.

Muualta tulleiden vahvistuksien lisäksi HPK ilmoitti tehneensä kolmivuotisen juniorisopimuksen 16-vuotiaan Roope Vesterisen kanssa.

Vixi