Jääkiekko

No Nyt jysähti! Ilja Kovaltshukille todellinen yllätyspesti

Venäjän jääkiekkosuuruus Ilja Kovaltshuk, 38, hyppää yllätyspestiin ensi talvena.

Kovaltshuk ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua, mutta ei ole myöskään ilmoittanut uransa loppumisesta. Kuva: Wikipedia

Venäjän jääkiekkosuuruus Ilja Kovaltshuk, 38, toimii maan jääkiekkomaajoukkueen general managerina ensi helmikuussa järjestettävissä Pekingin talviolympialaisissa. Kovaltshuk ei ole pelannut tällä kaudella otteluakaan, mutta ei ole myöskään ilmoittanut uransa loppumisesta. Hyökkääjätähti oli voittamassa edellistä olympiakultaa vuonna 2018 Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueessa.

– Keskustelin hänen kanssaan pitkään. Hän on osallistunut viisiin olympialaisiin ja tuntee kaikki tyypit NHL:stä ja KHL:stä. Hän tietää paljon sellaisista jääkiekkoilijoista, joita minä en tunne. Se on suuri plussa, tuore päävalmentaja Aleksei Zhamnov kertoi Venäjän jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Kovaltshuk on pelannut urallaan 926 NHL:n runkosarjaottelua tehopistein 443+433=876. Viime kaudella hyökkääjä voitti KHL:n mestaruuden Avangard Omskissa.

Venäjä osallistuu dopingrikkomustensa takia Pekingin olympialaisiin Venäjän olympiakomitean (ROC) nimellä. Venäjän valmennusjohdon täydentyy apuvalmentajillaan, jotka ovat entisiä huippupelaajia Sergei Gontšarilla, Aleksei Kudašovilla Jevgeni Nabokovilla ja Sergei Fjodorovilla. Venäjä (ROC) lähtee puolustamaan Pekingin olympiaturnaukseen kultamitaliaan edellisestä viiden renkaan turnauksesta Etelä-Korean Pyeongchangista.

Juttuun on lisätty noin kello 22:52 apuvalmentajien nimet.

Raimo Jalo