Jääkiekko

Montrealin suomalaistaituri kieltäytyi koronarokotteesta – kovat sanktiot uhkaa

Suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen on ajautunut kiusallisen kohun ympärille NHL:ssä.
Kanadalaislehti La Presse uutisoi eilen sunnuntaina, että 21-vuotias suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen on kieltäytynyt koronavirusrokotteen ottamisesta. Lehden mukaan Ylösen ratkaisun taustalla ovat ”syyt, jotka kuuluvat vain hänelle itselleen”.

NHL:ään on kehitelty alkavalle kaudelle tiukat säännöt koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Pelaajille on tehty selväksi, että rokottamattomat pelaajat voidaan asettaa tartunnan tai karanteenin sattuessa palkattomaan pelikieltoon.

Ylönen ei myöskään pystyisi nykyisten lainsäädäntöjen mukaan pelaamaan Yhdysvaltojen puolella, sillä hän joutuisi rokottamattomana rajan ylityksen jälkeen karanteeniin.

Ylönen on Montreal Canadiensin kesän 2018 kakkoskierroksen (35.) varaus. Taitava hyökkääjä viime kaudella NHL:n puolella yhden ottelun. Hän teki AHL:ssä debyyttikaudellaan 29 ottelussa pisteet 9+8=17.

Espoon Bluesin junioreista ponnistanut hyökkääjä on pelannut niin Liigassa Pelicansin riveissä 127 ottelua (30+26=56), kuin myös Mestiksessä Espoo Unitedin riveissä 51 ottelua (14+13=27).

Raimo Jalo