Jääkiekko

Mikko Koivun paita nousi kattoon – katso seremonia

Mikko Koivu oli NHL:n viime yön juhlakalu, kun hänen paitansa nostettiin kattoon Minnesotassa.NHL-joukkue Minnesota Wildin seurahistorian suurimman pelaajan 39-vuotiaan Mikko Koivun pelinumero 9 jäädytettiin eilen sunnuntaina St. Paulissa.

Pitkän ja upean uran Minnesota Wildissa pelanneen Koivun paita on ensimmäinen, joka nousi koristamaan Xcel Energy Centerin ylälehtereitä. Koivu pelasi viimeistä kautta lukuun ottamatta koko NHL-uransa Minnesotassa. Hän oli myös joukkueen ensimmäinen vakituinen kapteeni.

Mikko Koivu NHL-ura kesti reilut 15 kautta ja joukkueina Minnesota Wild ja Columbus Blue Jackets. Hän päätti NHL-uransa runsas vuosi sitten ja nyt jo sai arvoisensa juhlalliset.

Koivusta tuli viides suomalaispelaaja, jonka pelinumero on nostettu kattoon ja jäädytetty NHL:ssä. Aiemmin vastaavan kunnian ovat saaneet Jari Kurri, Teemu Selänne, Jere Lehtinen ja pari viikkoa sitten saman kunnian saaneen Pekka Rinne lisäksi myös Teppo Numminen on saanut kunnianosoituksena paitansa kattoon Arizonassa, mutta virallisesti Nummisen numeroa ei ole Coyotesissa jäädytetty.

Vixi