Jääkiekko

Mike Babcock eroaa Columbus Blue Jacketsin päävalmentajan tehtävistä – tilalle nousee apulaisvalmentaja Pascal Vincent

Mike Babcock eroaa Columbus Blue Jacketsin päävalmentajan tehtävistä, koska syytökset loukkasivat pelaajien yksityisyyttä.Tänä kesänä Columbus Blue Jacketsin kanssa päävalmentajasopimuksen tehnyt Mike Babcock eroaa tehtävistään ja nyt päävalmentajaksi on nimitetty apulaisvalmentajan paikalta 51-vuotias Pascal Vincent. Vincentin sopimus on kaksivuotinen.

NHL-seura Columbus Blue Jackets kertoi tiedotteessa, että Babcockin lähdöstä tehtiin yhteisymmärryksessä kokeneen kanssa.

– Tämä oli vaikea päätös kaikkien kannalta, mutta tunsimme tarpeelliseksi varmistaa, että keskitymme pelaajiin ja joukkueen tulevaan kauteen, seuran GM Jarmo Kekäläinen sanoi tiedotteessa.

Uusi päävalmentaja Vincent saapui Blue Jacketsin organisaatioon vuonna 2021. Hän toimi ennen Blue Jacketsia Winnipeg Jetsin organisaatiossa kymmenen vuoden ajan ja oli päävalmentajana kaudet 2016-21 AHL:ssä Manitoba Moosessa.

Blue Jackets aloittaa harjoitusleirit tällä viikolla. NHL:n runkosarja käynnistyy kotiottelulla 13. lokakuuta, kun vieraaksi saapuu Philadelphia Flyers.

60-vuotias Babcock on valmentanut urallaan NHL:ssä Anaheimia, Detroitia ja Torontoa ennen tynkäpestiä Columbuksessa. Hän johdatti Detroitin Stanley Cupin voittoon 2007–2008.

Vixi