Jääkiekko

Lukko vahvistuu latvialaishyökkääjällä Jānis Švanenbergsillä

Latvialaishyökkääjä Jānis Švanenbergs saapuu Rauman Lukkoon Riian Dynamon organisaatiosta.Rauman Lukko tiedottaa tehneensä 1+1 vuotisen sopimuksen 20-vuotiaan latvialaishyökkääjän Jānis Švanenbergsin kanssa.

Švanenbergs saapuu Raumalle MHL-joukkue HK Rigan riveistä, joka on KHL-joukkue Dinamo Riikan junioriseura. Kuluneella kaudella hän on kiekkoillut KHL:ssä Dinamo Riian riveissä 17 ottelua tehoin 1+1. Varmiseuran puolella 12 ottelua toivat pisteet 8+3.

− En tiedä paljoakaan Liigasta, mutta tässä sarjassa täytyy tehdä paljon töitä. Jokainen joukkue tähtää vain ja ainoastaan voittoon, joten helppoja pelejä ei ole luvassa. Lukko on kuitenkin hallitseva mestari, jolla on korkeat odotukset tälle kaudelle, joten haluankin auttaa omalta osaltani joukkuetta niin paljon kuin pystyn, hyökkääjä sanoo Lukon tiedotteessa.

190-senttinen ja 86-kilonen Švanenbergs kertoo nauttivansa maalien tekemisestä ja haluaa laukoa paljon. Hän on urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin mukaan “Lukon näköinen pelaaja”.

− Švanenbergs on hyvän kokoinen, nuori pelaaja, joka liikkuu kokoisekseen hyvin ja jolla on terävä laukaus. Tietenkin, kun puhutaan näin nuoresta pelaajasta, voimatasot eivät ole ihan tapissaan, mutta hän pärjää kamppailupeleissäkin ihan hyvin. Jānis on sikäli meille tärkeä pelaaja, että pystyy pelaamaan sekä sentteriä että laitaa, molemmat roolit käyvät hänelle.

KHL:n runkosarja loppui ennen aikojaan, mikä avasi niin latvialaiselle kuin monelle muullekin mahdollisuuden lähteä loppukaudeksi pelaamaan muihin maisemiin.

AnaGonda