Jääkiekko

Kultaleijona Jani Hakanpää siirtyy Dallas Starsiin

Isokokoinen suomalaispuolustaja Jani Hakanpää siirtyy Dallas Starsiin kolmivuotisella sopimuksella.

29-vuotias suomalaispuolustaja Jani Hakanpää jatkaa uraansa jääkiekon NHL-liigan Dallas Starsissa. Stars kertoi verkkosivuillaan solmineensa Hakanpään kanssa kolmen vuoden sopimuksen, jonka arvo on 4,5 miljoonaa dollaria.

Kaksi peräkkäistä kautta Yhdysvalloissa pelannut Hakanpää aloitti viime kauden Anaheim Ducksissa, joka kauppasi hänet keväällä Carolina Hurricanesiin. Carolinassa Hakanpää teki kaksi runkosarjamaalia ja pelasi 11 pudotuspeliottelua.

–  Jani on iso, fyysinen puolustaja, joka näkee jään hyvin ja luistelee kokoisekseen erinomaisesti, Dallas Starsin General Manager Jim Nill kehaisi 195-senttistä Hakanpäätä.

Hakanpää on voittanut urallaan MM-kultaa 2019 ja Suomen mestaruuden vuotta aiemmin Kärpissä.
Hakanpää oli voittamassa Suomelle MM-kultaa vuonna 2019 Slovakiassa. Häneltä myös löytyy yksi Suomen mestaruus kaudelta 2017-2018 Oulun Kärppien riveissä.

Dallasissa jatkavat suomalaisista myös puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell sekä hyökkääjä Roope Hintz. Viime kauden Dallas-pelaajista puolustaja Sami Vatasella ei ole vielä sopimusta tulevalle kaudelle, mutta hyökkääjä Joel Kiviranta on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Dallas Starsin kanssa.

Vixi