Jääkiekko

KooKoo kiinnitti kanadalaishyökkääjä Ben Tardifin riveihinsä

KooKoo on solminut kauden 2023–2024 kattavan sopimuksen kanadalaishyökkääjän Ben Tardifin kanssa.23-vuotias Ben Tardif on kiekkoillut kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa AHL:ssä ja ECHL:ssä. Päättyneellä kaudella hyökkääjä pelasi molemmissa sarjoissa peräti neljässä eri joukkueessa.

– Tardif on taitava laitahyökkääjä, joka hakeutuu aktiivisesti pelattavaksi ja näkee kentän erinomaisesti. Hän pystyy tarvittaessa myös pelaamaan keskushyökkääjänä, mikä antaa meille lisää mahdollisuuksia kokoonpanon suhteen, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Quebecin osavaltiosta kotoisin oleva Tardif on pelannut viimeiset kaksi kautta Pohjois-Amerikassa ECHL- ja AHL-sarjoja. Päättyneellä kaudella Tardif pelasi molemmissa sarjoissa yhteensä peräti neljässä eri joukkueessa. Kausi päättyi lopulta Jacksonville Icemanin riveissä ECHL:ssä, missä kanadalainen iski 11 runkosarjaotteluun yhdeksän tehopistettä ja pudotuspelien kymmeneen otteluun kuusi pistettä.

Kaudella 2021-2022 Tardif pelasi yhdessä KooKoon puolustaja Charle-Edouard D’Astousin kanssa Utah Grizzliesissä. Tardif ja D’Astous muodostivat vaarallisen tutkaparin ja kaksikko sijoittui joukkueen sisäisen pistepörssin sijoille yksi ja kaksi sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.

Tardif oli pörssiykkönen tehoiltuaan 20 maalia ja yhteensä 59 tehopistettä. Pudotuspeleissä kaksikon vauhti vain kiihtyi, kun sekä Tardif että D’Astous naulasivat kumpikin 18 pudotuspeliotteluun yhteensä 30 tehopistettä.

– Seurasimme Beniä tarkasti viime talvena ja keskustelimme hänestä paljon myös D’Astousin kanssa. Hän on varmasti yleisölle kiinnostava pelaaja seurattavaksi, sillä parhaimmillaan artistisuutta löytyy rutkasti, Kultanen toteaa.

Ranskaa äidinkielenään puhuva Tardif pelasi ennen ammattilaisuraansa yhteensä kuusi kautta yhdessä Kanadan kovista junioriliigoista, QMJHL:ssä, Sherbrooke Phoenixin ja Victoriaville Tigresin riveissä. Kaudella 2020-2021 Tardif voitti Tigresin riveissä QMJHL:n mestaruuden ja pokkasi samalla arvostetun Guy Lafreuy -palkinnon, joka ojennetaan pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle.

Samaisen palkinnon ovat pokanneet vuosien saatossa muun muassa sellaiset NHL:n entiset ja nykyiset supertähdet kuin Sindey Crosby, Claude Giroux, Jonathan Huberdeau ja Mario Lemieux.

Vixi