Jääkiekko

Kanadalaishyökkääjä Sean Collins saapuu HPK:hon

HPK on solminut yksivuotisen sopimuksen kanadalaishyökkääjä Sean Collinsin kanssa.

32-vuotias kanadalainen keskushyökkääjä Sean Collins siirtyy jääkiekon SM-liigassa pelaavan Hämeenlinnan Pallokerhoon yksivuotisella sopimuksella.

Collins on tahkonut kiekkourallaan NHL:ssä 21 ottelua Columbus Blue Jacketsin ja Washington Capitalsin riveissä tehoilla 0+3=3. Häneltä löytyy myös kaikkiaan 307 AHL-ottelua tehoin 64+93=157. Hän jatkoi uraansa KHL:ssä pelaten yhden kauden Kiinassa Kunlun Red Starsissa ja kaudet 2017–2020 HC Sochissa. Viime kaudella hän pelasi sekä KHL:ää Kunlun Red Starsissa että Saksan DEL-liigaa Adler Mannheimissa. Collins on pelannut tähänastisella urallaan yhteensä 269 KHL-ottelua tehopistein 51+74=125.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo Collinsin saapuvan HPK:n kärkisentterin paikalle.

– Saamme Seanin tulon myötä joukkueeseemme kokeneen kansainvälisen tason monipuolisen keskushyökkääjän. Sean tuo meille kokemusta ja tehokkuutta peliin sekä luotettavuutta aloituksiin. Hänellä on erittäin hyvä moraali auttaakseen joukkuetta voittamaan pelejä.

Toivolan mukaan Kerhossa tiedetään, että Collins pystyy johtamaan HPK:n kärkiketjujen peliä.

– Se, että on pelannut useamman kauden KHL:ssä on osoitus siitä, että varmuus ja tasaisuus löytyvät pelaamisesta. Tällaista pelaajaa olemme etsineet ja olemme tyytyväisiä siihen, että Sean saapuu Hämeenlinnaan.

Collins liittyy HPK:n joukkueeseen elokuussa.

Katso Sean Collins -tilastot eliteprospects.com sivuilta

Vixi