Jääkiekko

KalPan puolustukseen ruotsalaispelaaja Anton Karlsson

Anton Karlsson vahvistaa KalPan puolustuskalustoaan ensi kauden kattavalla sopimuksella.
Liiga-joukkue KalPa tiedotti verkkosivuillaan tänään lauantaina solmineensa yksivuotisen pelaajasopimuksen 29-vuotiaan ruotsalaispuolustaja Anton Karlssonin kanssa.

Karlsson (187cm / 88kg) on vasemmalta ampuva puolustaja, jolla pitkä kiekkoura kotimaassaan Ruotsin SHL:stä. Karlsson on pelannut SHL:ssä seitsemällä kaudella yhteensä 290 runkosarjaottelua pistein 12+30=42.

SHL:n pudotuspeliotteluita hänellä on vyöllään 30 kappaletta pistein 0+3=3. Viime kaudella Karlsson pelasi ICEHL-sarjassa Vienna Capitalsin paidassa yhteensä 42 ottelua, pistein 1+6=7.

Karlsson omaa kokemusta myös Pohjois-Amerikan kaukaloista, kun kaudella 2019-2020 hän edusti AHL-seura Cleveland Monstersia, pelaten 52 AHL-ottelua pistein 2+9=11.

– Meillä on ollut puolustuksessa tarve fyysiselle, kovaa pelaavalle ja hyvin puolustavalle puolustajalle. Halusimme kokeneen tekijän ja nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät Antonissa, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kommentoi tiedotteessa.

Ruotsin Vetlandassa syntynyt ja varttunut Karlsson on innoissaan uuden haasteen edessä.

– Saavun suurella innolla Kuopioon. Keskustelut seuran kanssa ovat olleet hyviä alusta alkaen ja pidän siitä, mihin KalPa alkavalla kaudella pyrkii. Haluan menestyä sekä parantaa peliäni jatkuvasti. Pelaamiseni perustuu vahvaan puolustuspeliin, mutta kykenen hyvän liikkeeni ansiosta auttamaan joukkuetta myös muilla pelin osa-alueilla.

Vixi