Jääkiekko

Jukurien pääomistaja vaihtuu – Miljonääri luopui omistuksestaan

Liigassa pelaava Mikkelin Jukurit tiedotti perjantaina uudesta omistusjärjestelystä.Hiljattain perustettu yhtiö Etelä-Savon puolesta Oy on ostanut Heikki Viitikon omistamat Jukurit HC Oy:n osakkeet, jotka vastaavat noin 27,78 % yhtiön koko osakekannasta. Kaupan myötä Etelä-Savon puolesta Oy on seuran suurin omistaja 10 000 osakkeella.

Muita merkittäviä omistajia ovat Jukka Toivakan CM-Toivakka (25,91%), Jyrki Larvannon Kantolan Rengas Oy (9,17%), Jukka Ahokas (9,17%) sekä Mipro Group Ltd (8,89%). Yhtiön hallituksen kokoonpanoon ei tule muutosta tässä vaiheessa.

Uuden omistusjärjestelyn tarkoituksena on tuoda taustalle lisää tekijöitä ja rakentaa Etelä-Savolle merkityksellistä liigatarinaa 2030-luvulle laajemmalla joukolla.

Jukurit kertoo, että uuden omistusjärjestelyn tarkoituksena on tuoda taustalle lisää tekijöitä ja rakentaa Etelä-Savolle merkityksellistä liigatarinaa 2030-luvulle laajemmalla joukolla.

Toivakan vetämä omistajaryhmä toi Jukurit aina kakkosdivisioonasta Liigaan saakka, ja myöhemmin Viitikon mukaan tulon myötä Jukurit on onnistunut myös vakiinnuttamaan paikkansa Liigassa ja pystynyt rakentamaan urheilullista menestystä. Tästä osoituksena Liigan runkosarjan toinen sija kaudella 2021-2022 ja kaudella 2022-2023 eteneminen CHL-puolivälieriin.

Jukurien viime vuosien strategiana on ollut kompensoida talousalueen kokoa orgaanisen liiketoiminnan ulkopuolelta esimerkiksi kiinteistösijoituksin.

– Loppukesästä 2022 alkanut voimakas korkojen nousu on nostanut rahoituksen hinnan sille tasolle, että investointien rahoittaminen merkittävissä määrin ulkopuolisella rahoituksella ei ole tällä hetkellä käytännössä mahdollista. Näin ollen tämä kasvustrategia laitetaan hyllylle toistaiseksi, ja rakennamme tulevaisuutta muita polkuja pitkin, Viitikko kommentoi Jukurien verkkosivuilla.

– Nämä polut tarkoittavat käytännössä entistä isompia panostuksia juniorityöhön,nk” pelaajien kehittämiseen sekä ottelutapahtumaan ja seuran näkyvyyteen. Tässä uudella omistajalla ja sen taustahenkilöillä tulee olemaan merkittävä rooli ja odotan innolla heidän mukaantuloa sekä panosta edellä mainittujen kehityskohteiden eteenpäin viemisessä, Viitikko jatkaa.

Etelä-Savon puolesta Oy:n ovat perustaneet nykyinen Taitori Oy:n yrittäjä ja Juniori-Jukurit ry:n hallituksen jäsen Perttu Ahvenainen, sekä maaiman johtavassa tapahtuma-alan yrityksessä työskentelevä Tuomas Muotka.

– Etelä-Savon puolesta Oy:n ei ole tarkoitusta rahoittaa Jukurit HC Oy operatiivista toimintaa. Omistajayrityksestä voidaan osallistua Jukurit HC Oy hallitustyöhön ja auttaa Jukurit HC Oy:n pitkän tähtäimen vision ja strategian rakentamisessa, jotta liigakiekko Etelä-Savossa olisi kestävällä pohjalla vielä 2030-luvulla, Ahvenainen paljastaa.

– Etelä-Savon puolesta Oy:n omistajapohjaa on tarkoitus laajentaa tulevien kuukausien aikana ja omistajiksi etsitään Liigan merkityksen tunnistavia eteläsavolaisia yrityspäättäjiä, jotka haluavat olla kehittämässä liigakiekon mahdollisuuksia alueella, Ahvenainen tarkentaa.

FAKTAT

    • Etelä-Savon puolesta Oy on perustettu toukokuussa 2023
    • Heikki Viitikon omistamat osakkeet ovat siirtyneet tämän yhtiön omistukseen
    • Etelä-Savo puolesta Oy perustajat ovat Perttu Ahvenainen ja Tuomas Muotka, mutta omistajapohjaa tullaan laajentamaan jatkossa
    • Jukurit HC Oy hallituksen kokoonpanoon ei tule muutoksia tässä vaiheessa. Hallituksen jäsenet ovat Heikki Viitikko (pj), Jukka Toivakka (vpj), Kai Simola ja Olli-Pekka Randelin. Hallituksen sihteerinä toimii AA Jarkko Otva. Viitikko, Toivakka ja Randelin ovat ilmoittaneet olevansa käytössä myös Jukurien seuraavassa hallituksessa.

Lähde: Jukurit

Vixi