Jääkiekko

Juhamatti Aaltonen ensi kaudeksi Jukureihin

36-vuotias Juhamatti Aaltonen vahvistaa tulevalla kaudella Mikkelin Jukureita.36-vuotias Juhamatti Aaltonen siirtyy Mikkelin Jukurien miehistöön yksivuotisella sopimuksella Oulun Kärpistä. Aaltonen kiekkoili kaksi viime kautta Oulun Kärpissä. Päättyneellä kaudella Aaltonen kiekoilli runkosarjassa 58 ottelua ja teki niissä tehot 14+21=35. Pudotuspelejä kertyi seitsemän ottelun verran ja kolme tehopistettä.

− Mitä olen Olli Jokisen ja Mikko Hakkaraisen kanssa jutellut, minulle on tarjolla Jukureissa iso rooli, joten tarjous oli todella houkutteleva. Mikkelissä on hyvä meininki päällä ja halua kasvaa isommaksi seuraksi. Jos haluaa huippuorganisaatioksi, pitää pystyä parantamaan jatkuvasti ja saada uskottavuutta. Sitä tulee, kun pelaa hyvän kauden. Se on meille hyvä haaste, kommentoi Aaltonen.

Aaltonen on edustanut Kärppien lisäksi Liigassa myös Pelicansia ja HIFK:ta. Pelicansin riveissä hyökkääjä iski kaudella 2009-2010 uransa ennätyspisteet 28+21 ja voitti Liigan maalipörssin. Aaltonen on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta sekä yhden hopean ja pronssin.

Aaltoselta löytyy kokemusta myös ulkomaan kentiltä runsaasti. KHL:ssä hän pelasi neljä kautta ja SHL:ssä kolme sesonkia. Uralle mahtuu myös lyhyt visiitti Sveitsiin kaudella 2017-2018.

Maajoukkuepaitaakin Aaltonen on kantanut urallaan viisissä MM-kisoissa sekä kertaalleen olympialaisissa. Keväällä 2011 Aaltonen oli mukana voittamassa MM-kultaa Bratislavassa ja Sotshin olympialaisissa 2014 kaulaan ripustettiin pronssimitali.

− Häntä voi kuvailla mailataituriksi, joka on voittanut urallaan paljon, mutta se ei ole suinkaan himmentänyt pelinälkää. On erittäin hienoa saada tuollainen persoona ja pelimies Mikkeliin, totesi Jukurien kehityspäällikkö Hakkarainen.

Vixi