Jääkiekko

Joonas Hantula hakee pelipaikkaa JHT:n Try-outin kautta

JHT on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Joonas Hantulan kanssa, sopimus sisältää try-out pykälän.

20-vuotias Joonas Hantula on Kauhavan Hela-Kiekon kasvatti, joka viilettää hyökkääjän paikalla on junioriurallaan edustanut myös Porin Ässiä. Poriin Hantula siirtyi 16-vuotiaana ja oli heti ensimmäisellä kaudellaan Ässien U17 SM-Sarja joukkueen toiseksi paras pistemies (41peliä, 34+40=74). Viimeisen kauden hän pelasi Porissa kaudella 18-19, tuolloin hän edusti sekä A-nuoria, että Karhu HT:ta Suomi-Sarjassa 10 runkosarjaottelussa saalistaen yhden maalin ja yhden maalisyötön sekä neljä jäähyminuuttia.

Hantula kiekkoili vuosina kausina 2019-20 ja 2020-21 II-divisioonassa Lapuan Virkiän väreissä. Hän pelasi Lapualla ensimmäisen täyden kauden miesten sarjoissa pelatan runkosarjassa 24 ottelussa, joissa syntyi kahdeksan maalia ja 16 maalisyöttöä eli piste ottelua kohden hän pelasi. Pudotuspelejä hänelle kertyi viisi ja tehopisteitä 1+2=3. Viime kausi Hantulalta meni piloille armeijan sekä koronan takia. Nyt nuori ja nälkäinen Hantula hakee paikkaa Kalajoelta ja sitä kautta uutta potkua uralleen.

– Joonas on hyvä luonteinen joukkuepelaaja. Pelaajana hän on monipuolinen jätkä, hänet pystyy heittämään askiin kenen kanssa tahansa. Näen hänessä paljon potentiaali, en yllättyisi vaikka löisi itsensä oikein kunnolla läpi tässä sarjassa. Se että hän nuoresta iästään huolimatta omaa jo kokemusta miesten peleistä tulee helpottamaan hänen sopeutumistaan joukkueeseemme merkittävästi. Hän tuo varmasti lisää terveyttä kilpailua meidän hyökkäyskalustoomme, kommentoi Virkiän päävalmentaja Jesper Jalonen tiedotteessa.

Lähde: Facebook

Raimo Jalo