Jääkiekko

Jättisopimus! Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Nazem Kadri siirtyy Calgaryyn Flamesiin

Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Nazem Kadri on solminut muhkean sopimuksen Calgary Flamesin kanssa.NHL:ssä pelaavan Colorado Avalanchen mestaruusrunko heikentyi yhdellä palasella, kun 31-vuotias keskushyökkääjä Nazim Kadri allekirjoitti seitsemän vuoden sopimuksen Calgary Flamesin kanssa. Kadrin sopimus on arvoltaan 49 miljoonaa dollaria. Näin ollen hyökkääjän vuosiansiot ovat seitsemän miljoonaa dollaria.

Kadri kiekkoili viime kaudella huippukauden Avalanchessa, kun hän iski NHL:n runkosarjan 71 ottelussa tehot 28+59=87. Pudotuspeleissä kertyi 16 ottelua 7+8=15 tehopistettä. Finaaleissa peukalovammasta kärsinyt Kadri ratkaisi jatkoeräosummallaan neljännen loppuottelun Tampa Bayta vastaan.

– Olen aina rakastanut Calgaryn kaupunkia ja odotan innolla, että voin antaa kaikkeni joukkueelle. Stanley Cupin voittaminen on todellinen kunnia, ja se saa haluamaan voittoja vain enemmän, Kadri sanoi.

Calgary Flames teki myös palkkakattoonsa tilaa kauppaamalla hyökkääjän Sean Monachanin Montreal Canadiensiin.

Flamesissa puhalsivat kesällä muutoksen tuulet, sillä kärkihyökkääjistä Johnny Gaudreau lähti Columbus Blue Jacketsiin ja Matthew Tkatchuk vaihtui Florida-tähti Jonathan Huberdeauhun.

Vixi