Jääkiekko

Jättimäinen siirtopommi: Marko Anttila siirtyy Oulun Kärppiin vuoden sopimuksella

Koko kansan Marko ”Mörkö” Anttila solmi ensi kauden kattavan sopimuksen Kärppien kanssa.Koko kansan 37-vuotias Marko ”Mörkö” Anttila siirtyy Tampereen Ilveksestä yksivuotisella sopimuksella Oulun Kärppiin. Anttila aloitti päättyneen kautensa KHL:ssä Helsingin Jokereissa, mutta tämän vuoden helmikuussa Jokerit lopetti kautensa Venäjän hyökättyään Ukrainaan. Anttila pelasi loppukauden Tampereen Ilveksen riveissä kymmenen runkosarjaottelua tehoin 2+1=3 ja 14 playoffs-ottelua tehopistein 3+3=6. Ilves voitti kauden päätteeksi SM-pronssia.

Anttila on Leijonien kaikkien aikojen pisin pelaaja. 203 senttimetrin pituudellaan hyökkääjä lunastaa paikan myös kaikkien aikojen pisimpänä kärppäpelaajana.

Alkavan kauden Kärppäjoukkueesta löytyy Anttilalle paljon entuudestaan tuttuja pelikavereita. Myös Anttilan Heidi-vaimo on ehtinyt vuosien varrella tutustua näihin pelaajiin ja heidän puolisoihinsa. Tämä oli yksi niistä seikoista, jotka puolsivat päätöstä tulla Ouluun ja auttavat omalta osaltaan kotiutumaan pohjoiseen.

– Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Atte Ohtamaan kanssa puhuttiin tuossa MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin menen. Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään. Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä, Anttila Kärppien tiedotteessa.

– Voi sanoa, että ”Mörkö” on jo legenda suomalaisessa jääkiekkoilussa. Uskomme, että hän omalla panoksellaan auttaa meitä menestymään. Ja kun tuosta on poistunut rivistä Mika Pyörälän kaltaisia kavereita, tarvitsemme tilalle nimenomaan niitä kokeneita pelaajia, jotka pystyvät kovilla hetkillä auttamaan joukkuetta voittamaan – Anttila on juuri sellainen pelaaja. Hänellä oli varmasti useita muitakin vaihtoehtoja, ja olemmekin iloisia siitä, että hän päätti tulla juuri Kärppiin. Se on iso juttu meille! Kärppien urheilujohtaja Harri Aho iloitsee.

Vixi