Jääkiekko

Ilves julkaisi neljätoista pelaajasopimusta – mukana kultaleijona ja Tshekin maajoukkuetähtiä

Ilves on tehnyt solminut neljätoista pelaajasopimusta. Ilveksellä on nyt yhteensä 27 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.Tampereen Ilveksen uusina pelaajina miehistöön liittyvät maalivahdit Jonas Gunnarsson ja Patrik Hamrla, puolustajat Niklas Friman, Arttu Pelli ja Joni Jurmo sekä hyökkääjät Oula Palve, Simon Stransky, Petr Kodytek, Juuso Könönen, Samuli Ratinen ja kasvattajaseuraansa palaava Ville Meskanen.

Ilveksen maalivahtikolmikko tulee ensi kaudella ulkomailta. Joukkueesessa kiekkoja tulee torjumaan uusina miehinä ruotsalaismolari 31-vuotias Jonas Gunnarsson ja tshekkiläismolari Patrik Hamrla. Gunnarsson on torjunut lähes koko uransa kotimaassaan yhtä AHL-kautta lukuunottamatta. Päättyneellä kaudella Gunnarsson edusti SHL:ssä HV71:n riveissä 13 ottelua torjuntaprosentilla 90,4%. Kaikkiaan Gunnarsson on torjunut SHL:n runkosarjassa yli 200 ottelua torjuntaprosentilla 90,7%. 19-vuotias Hamrla on pelannut kaksi edellistä kautta Kanadan juniorisarjassa QMJHL:ssä. Päättyneellä kaudella nuori maalivahti torjui 44 ottelussa torjuntaprosentilla 89,4%. Tshekkiläinen on Carolina Hurricanesin kolmannen kierroksen NHL-varaus kesältä 2021.

Ilveksen puolustuspäähän uusina pelaajina saapuvat Niklas Friman, Arttu Pelli ja Joni Jurmo. 29-vuotias Friman palaa Liigaan yhden SHL:ssä vietetyn kauden jälkeen. Puolustaja edusti päättyneellä kaudella Ruotsissa Brynäs IF:ää yhteensä 56 ottelussa tehopistein 3+7=10. Friman valittiin eilen Suomen MM-kisajoukkueeseen ja hänet nähdään MM-kisoissa Leijonien riveissä toisena keväänä peräkkäin. Frimanin palkintokaappia komistaa Suomen mestaruus, olympiakulta ja MM-kulta. Frimanin sopimus kattaa kevääseen 2025 asti.

– Parhaassa peli-iässä olevana, kokeneena, luotettavana ja suoritusvarmana pelaajana Niklas Friman on Ilvekselle kiistaton profiilihankinta. On todella hienoa, että hän valitsi meidät kahden vuoden sopimuksella. Hän tuo johtajuutta kentälle sekä pukukoppiin ja on nähnyt, mitä voittaminen vaatii, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

Arttu Pelli ja Joni Jurmo ovat Liigasta tuttuja pelaajia. 26-vuotias Arttu Pelli on pelannut kaksi edellistä kautta HPK:ssa. Puolustajan kaudet Hämeenlinnassa olivat erittäin tehokkaita ja hän oli päättyneellä kaudella HPK:n tehokkain puolustaja iskemällä 45 otteluun tehopisteet 9+19=28. Pelli pelasi päättyneen kauden aikana kolme ottelua Suomen A-maajoukkueessa. 21-vuotias Joni Jurmo on pelannut kaksi edellistä kautta Jukureissa. Päättyneellä kaudella Jurmo pelasi mikkeliläisten riveissä 52 ottelua tehopistein 5+8=13. Jurmo on Vancouver Canucksin kolmannen kierroksen NHL-varaus kesältä 2020. Molempien pelaajien uusi sopimus on kaksivuotinen.

– Arttu Pelli on parhaassa peli-iässä ja kiistatta osoittanut tasonsa Liigassa sekä päässyt kokeilemaan maajoukkuetasolla Euro Hockey Tourilla. Hänen hyvä peruspelaamisensa auttaa meitä voittamaan ja erinomaisella suorituksellaan hän on kentän parhaita pelaajia.

– Joni Jurmo on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on selkeät vahvuudet. Hänen kokonsa ja luistelunsa on yhdistelmänä selkeä mahdollisuus ja vahvuus hänen pelissään, jonka varaan on hyvä rakentaa. Olemme erittäin innoissamme Jonista, ja uskomme, että saamme hänestä paljon irti ja hän tulee kehittymään paljon näiden sopimusvuosien aikana, sanoo Koskela tiedotteessa.

Neljä edellistä kautta ulkomailla pelannut Oula Palve, 31, on tehnyt Ilveksen kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. 183-senttinen, 83-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova keskushyökkääjä merkkautti viime kaudella Ruotsin pääsarjassa Brynäsin joukkueessa 51 runkosarjaottelussa pisteet 7+12=19.

Kaudet 2020–2022 Jukureissa pelannut Simon Stransky, 25, siirtyy Ilvekseen vuoden mittaisella sopimuksella Tshekin pääsarjajoukkue HC Litvknovista. 181-senttinen, 83-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä teki viime kaudella 46 runkosarjaottelussa tehopisteet 9+31=40 ja kolmessa playoffs-ottelussa 1+2=3. Hyökkääjälle kertyi myös yksi ottelu Tshekin A-maajoukkueessa.

Kolmella viime kaudella Tshekin A-maajoukkueessa nähty hyökkääjä Petr Kodytek, 24, liittyy Ilveksen riveihin yksivuotisella sopimuksella Tshekin pääsarjajoukkue HC Plzenistä, jota hän on edustanut lyhyitä lainasopimuksia lukuun ottamatta koko uransa ajan. 168-senttinen, 70-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova Kodytek iski viime kaudella Extraligassa 44 runkosarjaottelussa tehot 15+19=34 ja pelasi kauden aikana maajoukkueessa kuusi ottelua tehoilla 0+3=3.

KalPasta Ilvekseen siirtyvä Juuso Könönen, 24, on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen. 182-senttinen, 82-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä teki viime kaudella uransa parhaan pistesaldon, kun 60 runkosarjaottelussa syntyi tehot 10+18=28 ja playoffseissa seitsemässä ottelussa 1+1=2.

183-senttinen, 92-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä Samuli Ratinen, 25, on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen. Kaudella 2017–2018 ensimmäiset Liiga-ottelunsa JYPissä pelannut hyökkääjä edusti kolmella viime kaudella KooKoota. Viime kaudella hänen pistesaldonsa oli 37 runkosarjaottelussa 10+6=16 ja seitsemässä playoffs-ottelussa 0+2=2.

Kahdella edellisellä kaudella KooKoossa ja SaiPassa pelannut Ilveksen kasvatti Ville Meskanen, 27, palaa kasvattajaseuraansa kaksivuotisella sopimuksella. Hyökkääjä iski viime kaudella SaiPan riveissä 60 runkosarjaottelussa tehopisteet 21+13=34 sijoittuen Liigan maalipörssissä neljänneksi ja ylivoimamaaleissa toiseksi.

Samalla Ilves tiedotti, että Ilveksessä jatkavat myös ensi kaudella puolustajat Jarkko Parikka ja Karri Aho sekä seuran oma kasvatti 16-vuotias puolustaja Sebastian Soini on solminut monivuotisen sopimuksen.

Vixi