Jääkiekko

Iisalmen Peli-Karhuille huippuvahvistus NHL:stä

Mestis kauteen valmistautuvan IPK hyökkäys saa merkittävän vahvistuksen, kun ruotsalaishyökkääjä Ludwig Persson, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Iisalmeen.IPK:n hyökkäyskalusto vahvistuu 19-vuotiaalla ruotsalaishyökkääjä Ludwig Perssonilla, joka siirtyy Iisalmeen koko kauden kattavalla lainasopimuksella Washington Capitalsin organisaatiosta. Persson varattiin viime kesänä kolmannella kierroksella numerolla 85.

Persson kiekkoili viime kaudella kotimaassaan HockeyAllsvenskanissa BIK Karlskogan riveissä 45 ottelua sekä yhden ottelun SHL:ää Frölunda HC:n riveissä.

– Kun Washingtonista otettiin yhteyttä, pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen koko kauden mittaisesta lainasopimuksesta. Persson on todella lahjakas Ruotsin nuorisomaajoukkueputken läpi pelannut hyökkääjä, jolla on jääkiekon lajitaidot loistavalla tasolla. Kun tähän yhdistetään tausta, Frölundan kuuluisasta kiekkoakatemiasta, niin fysiikkakin on ikäisekseen hyvällä tasolla, kehui IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen seuran verkkosivuilla.

– Todella hienoa, että Washington ja itse pelaaja näkivät tälle kaudelle IPK:n parhaaksi paikaksi kehittyä kohti Pohjois-Amerikan kaukaloita. Innoissani odotan, että päästään lahjakkaan nuoren miehen kanssa hommiin. Tästä lainasopimuksesta todellakin hyötyvät IPK, Washington Capitals sekä itse pelaaja, Tuomainen iloitsee.

Persson nakutteli kaudella 2021–2022 Frölunda juniorijoukkueessa kaikkiaan 44 ottelussa 28+36=64 tehopistettä. Häneltä löytyy myös kokemusta eri ikäluokkien MM-kisoista, joista palkintokaapissa on alle 18-vuotiaiden pronssimitali keväältä 2021.

– Tämä on jännittävää ja uskon, että tämä on minulle loistava mahdollisuus ottaa seuraava steppi eteenpäin urallani, Persson sanaili seuran tiedotteessa uutta sopimustaan.

Iisalmen Peli-Karhujen puolustaja Aapo Siivosen sopimus on purettu pelaajan aloitteesta hyvässä yhteisymmärryksessä.

Vixi