Jääkiekko

HPK on solminut jatkosopimukset Daniel Lebedeffin ja Oliver Kiljusen kanssa

HPK on tehnyt yksivuotiset jatkosopimukset maalivahti Daniel Lebedeffin ja hyökkääjä Oliver Kiljusen kanssa.22-vuotias maalivahti Daniel Lebedeff pelaa toista kauttaan Liigassa ja HPK:ssa. Viime kaudella Lebedeff sai vastuuta yhteensä 11 ottelussa ja kyseinen määrä on ylittynyt jo tällä kaudella maalivahdin esiinnyttyä tähän mennessä yhteensä 13 kertaa HPK:n maalilla. Kaikista maalivahdeista Lebedeffillä on sarjan paras torjuntaprosentti 93,38% ja paras päästettyjen maalien keskiarvo 1,68. Maalivahdin otteluista viisi on päättynyt voittoon varsinaisella peliajalla kera yhden nollapelin.

23-vuotias hyökkääjä Oliver Kiljunen teki viime kaudella 28 otteluun 28 tehopistettä Mestiksessä ja pelipaikka HPK:sta irtosi syksyllä tryout-jakson päätteeksi. Uran ensimmäisellä Liiga-kaudella Kiljunen on pelannut Hämeenlinnassa 17 ottelua saalistaen näissä kaksi syöttöpistettä. Hyökkääjä on käynyt tällä kaudella pelaamassa Liigan lisäksi Mestiksessä FPS:n riveissä viisi ottelua tehopistein 5+2=7.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan molemmat pelaajat ovat kehittyneet ja jatkossakin molemmat saavat mahdollisuuden näyttää:

– Daniel on pelannut nousujohteisesti ja malttanut odottaa tilaisuuttaan ja kehittää itseään. Nyt kun mahdollisuus on annettu, hän on näyttänyt, että harjoittelu ja sitkeys tuottavat tulosta. Rakennamme Danielin jatkoa rauhassa ja ensi kaudella nähdään, kuinka ison ruudun hän ottaa.

– Oliver on nopea luistelija ja fyysisesti vahva pelaaja, jolla on myös hyvä laukaus. Hän esiintyi tryout-jaksollaan syksyllä positiivisesti ja rooli joukkueessa on noussut kauden edetessä. Haluamme nähdä lisää kehitystä ja siihen on mahdollisuus myös ensi kaudella.

Vixi